Νέα ελληνοτουρκικών σχέσεων: Ο τούρκος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού προτείνει αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών

Νέα ελληνοτουρκικών σχέσεων: Ο τούρκος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού προτείνει αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών

Ο αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Ακαδημίας, Ερτζουμέντ Τατλίογλου, προκάλεσε εκ νέου την Ελλάδα με δηλώσεις που έκανε στη Ναυτική Σχολή Υπαξιωματικών, ενόψει της επερχόμενης συνάντησης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Ο Tατλίογλου αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, ζητώντας την αποστρατικοποίησή τους.

Αρχηγός τουρκικού ΠΝ: «Στόχος της Ελλάδας είναι να αναλάβει περιφερειακό ηγετικό ρόλο»

Ο Tατλίογλου επισήμανε ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ισχυρότερη όταν το ναυτικό της ήταν ισχυρό και έκανε συγκρίσεις μεταξύ των δυνάμεων της Τουρκίας και της Ελλάδας. Υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα εμπλέκεται σε δραστηριότητες που κλιμακώνουν τις εντάσεις με το Πολεμικό Ναυτικό και χρησιμοποιεί πλοία και αεροσκάφη για αμυντικούς σκοπούς.

Τούρκος ναύαρχος: Η Ελλάδα στρατικοποίησε 19 νησιά

Ο αρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει στρατικοποιήσει 19 νησιά που έχουν αποστρατιωκοποιηθεί. Κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα για αυξημένη δραστηριότητα στα δυτικά της χωρικά ύδατα το 2020 και υποστήριξε ότι θέλει να διεκδικήσει τα νησιά και τους βράχους στο Αιγαίο με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, επισήμανε ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει δυνατότητες όπως αεροπορική δύναμη και πλοία, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ