Επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές

Επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές

Επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας: Δύο τραυματίες

Η Ρωσία εξαπέλυσε μια “μαζική επίθεση” κατά ενεργειακών υποδομών σε τρεις επαρχίες της Ουκρανίας τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός και οι τοπικές αρχές. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν πυραύλοι κρουζ από τους Ρώσους κατακτητές. Συνολικά εκτοξεύθηκαν 34 πυραύλοι, με 21 να καταρρίπτονται, όπως ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία. Ένας άνδρας και μια γυναίκα τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, με τον άνδρα να υφίσταται ρωσικό πλήγμα σε ενεργειακή υποδομή στην πόλη Κριοβορίζκα και τη γυναίκα να τραυματίζεται από βομβαρδισμό πυροβολικού στη Νικοπόλ.

Οι ρωσικές επιδρομές έχουν ενταθεί από τις 22 Μαρτίου, με τις υποδομές της Ουκρανίας να υφίστανται συνεχείς βομβαρδισμούς εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων εγκαταστάσεων. Ως αποτέλεσμα, η χώρα έχει χάσει μεγάλο ποσοστό της παραγωγής ενέργειας τόσο από θερμικά όσο και από υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Ακόμα και πριν από αυτές τις επιθέσεις, το ενεργειακό σύστημα της χώρας είχε πληγεί από προηγούμενες ρωσικές επιδρομές, καθώς και από ελλείψεις ενέργειας λόγω του ανοιξιάτικου καιρού. Σαν αποτέλεσμα, η κυβέρνηση έχει επιβάλει προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές και πρόκειται να κάνει έκτακτες εισαγωγές ενέργειας.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρωσία ανέφερε ότι απώθησε 69 ουκρανικά drones τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο πάνω από το Κρασνοντάρ και την Κριμαία, με τα περισσότερα να καταστρέφονται. Σύμφωνα με τη ρωσική υπουργείο Άμυνας, αυτά τα drones προσπάθησαν να επιτεθούν σε διυλιστήρια πετρελαίου και άλλες υποδομές, χωρίς όμως να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ