Απεργία των Ναυτεργατών την Μεγάλη Τετάρτη Λόγω της Πρωτομαγιάς

Απεργία των Ναυτεργατών την Μεγάλη Τετάρτη Λόγω της Πρωτομαγιάς

Τα πλοία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα στα λιμάνια την Μεγάλη Τετάρτη λόγω της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών πριν από το Πάσχα. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην απεργία που κηρύχθηκε από την ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά. Η απεργία θα διαρκέσει από τις 12.01 π.μ. έως τις 23.59 μ.μ. της ίδιας ημέρας. Οι ναυτεργάτες εκφράζουν την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητά τους για έναν καλύτερο κόσμο και αύριο.

Το μήνυμά τους περιλαμβάνει την απασχόληση όλων των ανέργων, την αντιμετώπιση της ανασφάλειας στην εργασία, τη συμμόρφωση με τις νόμιμες διατάξεις και την κατάργηση των αντεργατικών πρακτικών. Ζητούν επίσης τη συμμόρφωση με τα ωράρια εργασίας, την αύξηση του προσωπικού και τη δημιουργία νέων συμβάσεων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να τεθεί τέλος στις παραβιάσεις των νόμων σχετικά με τον χρόνο εργασίας των ναυτεργατών και να διορθωθούν οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις. Η απεργία αποτελεί έκφραση της αγώνισης τους για δίκαιες συνθήκες εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ