Άνδρας επιτέθηκε με σπαθί σε Λονδίνο: Μαχαίρωσε δύο αστυνομικούς και έναν περαστικό

Άνδρας επιτέθηκε με σπαθί σε Λονδίνο: Μαχαίρωσε δύο αστυνομικούς και έναν περαστικό

Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη κοντά σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό Λονδίνο, όπου ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε κατοίκους και αστυνομικούς. Ο άνδρας προηγουμένως είχε ρίξει ένα όχημα σε ένα σπίτι και στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, μαχαίρωσε όποιον βρέθηκε μπροστά του, σύμφωνα με το SkyNews. Ο 36χρονος άνδρας επιτέθηκε σε περαστικούς και σε δύο αστυνομικούς πριν συλληφθεί. Η αστυνομία κλήθηκε ελάχιστα πριν από τις 7 π.μ. σήμερα το πρωί (τοπική ώρα). Ο σταθμός μετρό του Hainault στο βορειοανατολικό Λονδίνο κλείστηκε από τις αρχές της αστυνομίας μετά το συμβάν. Οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι δεν αναζητούν άλλους ύποπτους και ότι η επίθεση «δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια». Κάτοικοι δήλωσαν ότι αφυπνίστηκαν από «πολλές φωνές», «διαπεραστικές κραυγές» και είδαν έναν άνδρα «καλυμμένο από αίμα» έξω από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με αναφορές, δύο αστυνομικοί και ένας κάτοικος έχουν τραυματιστεί. Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε έξω από τον σταθμό του μετρό Hainault, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από το σημείο. Κάτοικος που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης ανέφερε ότι «αγωνιούσε» να επιστρέψει στο σπίτι του μετά τη γνώση του τι συνέβη. «Ο δρόμος ήταν κλειστός και όλες οι μετακινήσεις είχαν διακοπεί. Ένα ελικόπτερο εκτελούσε πτήσεις πάνω από την περιοχή». Ένας άλλος ανέφερε ότι «υπήρχε τουλάχιστον ένας άνδρας που έχει πέσει σε λίμνη αίματος». «Η επίθεση φαίνεται να έγινε με μαχαίρια».

Δηλώσεις Δημάρχου Λονδίνου

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, δήλωσε ότι είναι «απολύτως καταπληκτικός» από την επίθεση. Ανακοίνωσε επιπλέον ότι θα υπάρξουν περισσότερες αστυνομικές περιπολίες στην περιοχή. «Οι αστυνομικοί και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο για την πόλη μας», δήλωσε. Ο Wes Streeting, βουλευτής του Ilford North, ανέφερε στο Twitter ότι «Ένα κρίσιμο περιστατικό έχει αναφερθεί στο Hainault». «Ο σταθμός και οι δρόμοι είναι κλειστοί. Η αστυνομία, η ασθενοφόρα και η πυροσβεστική έχουν ανταποκριθεί». Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι «Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε ενεργό σύμπραξη στην περιοχή Hainault». «Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες των αστυνομικών». «Ένας άνδρας έχει συλληφθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ