Δικαστές για το Μάτι: “Μηδενική ανοχή προς τον λαϊκισμό στη Δικαιοσύνη”

Δικαστές για το Μάτι: “Μηδενική ανοχή προς τον λαϊκισμό στη Δικαιοσύνη”

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την ύπαρξη λαϊκών δικαστηρίων και υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Η έκδοση αυτών των δηλώσεων έγινε λόγω των επικρατούντων προπηλακισμών και παρεμβολών στο έργο της Δικαιοσύνης, που υπονομεύουν τη διαδικασία της δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη νομοθεσία της Ελληνικής Πολιτείας και στη σημασία της εφαρμογής της δικαιοσύνης με βάση τη φωνή της συνείδησης, τα στοιχεία της δικογραφίας και τους ισχύοντες νόμους. Επισημαίνεται ότι η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να υποκύπτει ούτε σε λαϊκισμό ούτε σε οχλαγωγία, αλλά να βασίζεται στις νομικές αρχές και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Επιπλέον, αναφέρεται η πρωτοβάθμια δικαστική απόφαση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αιτείται έφεση για τους κατηγορούμενους και ζητεί την επίσπευση της δικαστικής απόφασης για να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ