Η απολογία του Ηλία Ψινάκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2024: “Ο δήμος δεν είχε αρμοδιότητα να απομακρύνει πολίτες”

Η απολογία του Ηλία Ψινάκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2024: “Ο δήμος δεν είχε αρμοδιότητα να απομακρύνει πολίτες”

Στη δίκη στο τριμελές πλημμελειοδικείο για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, υποστήριξε ότι δεν είχε αρμοδιότητα να οργανώσει την απομάκρυνση πολιτών. Αναφερόμενος στην εθνική τραγωδία με τους 104 νεκρούς, εξέφρασε την οδύνη του για τον τραγικό τρόπο που πέθαναν οι άνθρωποι και είπε: “Έχει αλλάξει η ζωή όλων των κατοίκων από εκείνη την ημέρα. Έχει αλλάξει η ζωή μας για πάντα”. Ο ίδιος υποστήριξε ότι όταν ανέλαβε τον Δήμο, δεν είχε υπηρεσίες, επιχειρησιακό σχεδιασμό και οικονομικό αρχείο.

Σχετικά με το θέμα των καθαρισμών, ανέφερε ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω της απαγόρευσης κοπής πεύκων από το Δασαρχείο. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της οργανωμένης απομάκρυνσης των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι αυτή ανήκε στην αρμοδιότητα της πυροσβεστικής και όχι του Δήμου.

mati1

Οι δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη σχετικά με τους καθαρισμούς και τους πεύκους στο Μάτι προκάλεσαν την αντίδραση συγγενών των θυμάτων, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Δήμος είχε επικοινωνήσει με το Δασαρχείο αφού είχαν σταλεί ατομικές ειδοποιήσεις σε όσους είχαν ακαθάριστα οικόπεδα.

ekklhsia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ