Χιλιάδες νεκροί στη Γάζα: Πολλοί τραυματίες ανάμεσα στους Παλαιστίνιους

Χιλιάδες νεκροί στη Γάζα: Πολλοί τραυματίες ανάμεσα στους Παλαιστίνιους

Τραγωδία στη Γάζα: Η βίαιη επίθεση των Ισραηλινών συνεχίζεται

Από τις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 34.388 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 77.437 έχουν τραυματιστεί σε επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Παλαιστινιακού θύλακα. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, σκοτώθηκαν 32 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 69, αναφέρθηκε από το υπουργείο.
Η αδιανόητη καταπολέμηση εντονοποιήθηκε στη Ράφα και το Νουσεϊράτ, με την πλειονότητα των θυμάτων να αποτελούνται από παιδιά. Ταυτόχρονα, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν δύο ένοπλους Παλαιστίνιους που επιτέθηκαν εναντίον τους από ένα όχημα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Ο στρατός δημοσίευσε φωτογραφίες δύο αυτόματων τουφεκιών που είχαν χρησιμοποιηθεί από τους ενόπλους εναντίον των στρατιωτών σε έλεγχο κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν.

Το επίσημο Παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa επιβεβαίωσε τους δύο θανάτους και το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επιπλέον δύο τραυματίες. Η ένταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει εκτοξευτεί μετά την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα, προκαλώντας μια αύξηση της αναταραχής που υπήρχε ήδη πριν από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του Χαμάς. Από τότε, περισσότεροι από 462 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισραηλινό στρατό ή τους εβραίους εποίκους στη Δυτική Όχθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ