Άλογα στο Λονδίνο: Τρέχουν ανήσυχα, προκαλούν αναστάτωση με πτώσεις σε ποδήλατα

Άλογα στο Λονδίνο: Τρέχουν ανήσυχα, προκαλούν αναστάτωση με πτώσεις σε ποδήλατα

Φωτογραφικό υλικό δείχνει τα άλογα του βρετανικού στρατού να τρέχουν ανήμπορα και να πέφτουν πάνω σε σταθμευμένα ηλεκτρικά ποδήλατα στην καρδιά του Λονδίνου. Ένα από αυτά πέφτει στο έδαφος λίγη ώρα μετά από τη φρίκη που έζησε λόγω εργασιών. Το βίντεο δείχνει τα άλογα να τρέχουν κατά μήκος του δρόμου και να πέφτουν πάνω σε σταθμευμένα ηλεκτρονικά ποδήλατα. Ένα λευκό άλογο, που φαίνεται πως προσπάθησε να δραπετεύσει, τελικά πέφτει στο έδαφος αφού συγκρούεται με τα ποδήλατα. Υπενθυμίζεται ότι δύο από τα άλογα του βρετανικού στρατού, που διέφυγαν το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο του Λονδίνου προκαλώντας αναστάτωση και τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, βρίσκονται σε “σοβαρή κατάσταση”, όπως δήλωσε Βρετανός υφυπουργός.

Ο υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Κάρτλιτζ δήλωσε στο δίκτυο Sky News: “Ήταν πέντε άλογα και τα πέντε τους συνελήφθησαν. Τρία εξ αυτών είναι καλά, αλλά τα υπόλοιπα δυστυχώς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση που παρακολουθούμε”. Τα άλογα αυτά είναι τα Βίντα και Κουάκερ. Το περιστατικό συνέβη κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, καθώς εκεί μια ομάδα επτά αλόγων του Household Cavalry είχε βγει έξω, μια εξειδικευμένη μονάδα προστασίας της βασιλικής οικογένειας που συμμετέχει σε διάφορες τελετές.

Αναστάτωση από πτώση τμήματος μπετόν

Σύμφωνα με τον στρατό, τα ζώα τρόμαξαν από την πτώση ενός τμήματος μπετόν που έπεσε από γερανό, με αποτέλεσμα να αποπνιγούν πέντε από αυτά και να αποδράσουν, ρίχνοντας στο έδαφος τέσσερις ιππείς, τρεις εκ των οποίων τραυματίστηκαν. Η ζωή τους δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι Λονδρέζοι ήταν εκπληκτικοί όταν είδαν τα άλογα να τρέχουν ακατάσχετα, ένα γεμάτο αίματα, στους δρόμους της πόλης, περνώντας μπροστά από αυτοκίνητα, πέφτοντας πάνω σε ταξί και λεωφορεία και τρομάζοντας τους ποδηλάτες. Ένας οδηγός ταξί ανέφερε στο κανάλι LBC ότι ένιωσε ένα δυνατό χτύπημα καθώς βρισκόταν στο όχημά του, και στη συνέχεια είδε “τρία ή τέσσερα άλογα” να τρέχουν μακριά, αφήνοντας το ταξί του σε κακή κατάσταση, με αίματα και θραύσματα τζαμιών.

Ορισμένες ξακουστές στάβλοι ιππικού του στρατού βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα, με αλογοκομίες γύρω από το Υπουργείο του Whitewall, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και κοντά στο Hyde Park. Αυτοί οι ιππείς συμμετέχουν στην παρέλαση για τα γενέθλια του βρετανικού μονάρχη που πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο. Σύμφωνα με τον Κάρτλιτζ, είναι “εξαιρετικά απίθανο” να ξανασυμβούν παρόμοια γεγονότα, αφού ο στρατός εκπαιδεύεται καθημερινά χωρίς προβλήματα στην καρδιά του Λονδίνου, με περίπου 150 άλογα. Ωστόσο, μετά από αυτό το περιστατικό, οργανισμοί προστασίας των ζώων ζήτησαν από τις στρατιωτικές δυνάμεις να σταματήσουν τη χρήση των αλόγων στις παρελάσεις, υπογραμμίζοντας ότι “τα άλογα δεν είναι δικά μας”, όπως επεσήμανε η βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση Animal Justice Project στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

<iframe title="Πολλά τραυματισμένα καθώς τέσσερα άλογα δραπετεύουν στο Λονδίνο προκαλώντας χάος” src=”https://www.youtube.com/embed/oUvIt87fJRI” width=”600″ height=”338″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ