Αναστολή Καθηκόντων σε Ιερέα για την Κηδεία του Ναβάλνι

Αναστολή Καθηκόντων σε Ιερέα για την Κηδεία του Ναβάλνι

Ένας ιερέας απαγορεύτηκε να εκτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα για τρία χρόνια, μετά τη συμμετοχή του σε μνημόσυνο για τον Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με απόφαση της Επισκοπής της Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η αναστολή των καθηκόντων έχει διάρκεια μέχρι το 2027 και συνοδεύεται από μέτρα περιορισμού όπως η απαγόρευση ευλόγησης, φοράς ράσου και ιερατικού σταυρού. Επιπλέον, ο ιερέας μετακινήθηκε σε άλλη εκκλησία όπου θα εκτελεί υπηρεσία ως ψάλτης.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ο Ναβάλνι ήταν ένας έντονος κριτικός του προέδρου Πούτιν και πέθανε σε φυλακή στην Αρκτική σε ηλικία 47 ετών. Η κηδεία του προκάλεσε επεισόδια και συλλήψεις, με τις αρχές να αναφέρουν παράβαση του νόμου σε μη εγκεκριμένες συγκεντρώσεις υπέρ του. Πολλοί υποστηρικτές του Ναβάλνι παρευρέθηκαν στην κηδεία του παρά τις απειλές και τις συλλήψεις που είχαν γίνει.

Ο θάνατος του Ναβάλνι εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, ενώ οι συνθήκες του θανάτου του παραμένουν αμφιλεγόμενες. Η κατηγορία προς τον Πούτιν για την ευθύνη του δεν έχει αποδειχθεί, αλλά έχει προκαλέσει διαδηλώσεις και αντιδράσεις τόσο στη Ρωσία όσο και σε διάφορα μέρη της Δύσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ