Ακύρωση Καταδίκης του Harvey Weinstein: Αντιδράσεις στο Χόλυγουντ για τη Δικαστική Απόφαση

Ακύρωση Καταδίκης του Harvey Weinstein: Αντιδράσεις στο Χόλυγουντ για τη Δικαστική Απόφαση

Μια σημαντική αλλαγή στην υπόθεση του Harvey Weinstein, που πυροδότησε το κίνημα MeToo, προέκυψε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η ανατροπή μιας από τις καταδίκες του παραγωγού οφείλεται στο γεγονός ότι η δίκη δεν ήταν δίκαιη και περιείχε πληροφορίες εκτός του θέματος. Ο Weinstein κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό και άλλα, με αποτέλεσμα την καταδίκη του σε πολυετή φυλάκιση.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τις γυναίκες που υπέστησαν τη βία του Weinstein, με πολλές να εκφράζουν την απογοήτευσή τους. Η επαναδίκη θα είναι αναμφίβολα σημαντική για τη δικαιοσύνη. Ο Weinstein αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι όλα ήταν συναινετικά.

harvey weinstein

Αντιδράσεις στο Χόλυγουντ

Η απόφαση του δικαστηρίου αντιμετωπίστηκε με έντονη κριτική από τις γυναίκες που έπεσαν θύματα, με την Ashley Judd να χαρακτηρίζει την απόφαση ως “άδικη για τα θύματα”. Άλλοι ακτιβιστές υπογράμμισαν τη σημασία των κινημάτων όπως το MeToo σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το Ιστορικό της Δίκης

Το 2017, η New York Times ξεκίνησε έρευνα για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, που αποκάλυψε τα εγκλήματα του Weinstein. Το σκάνδαλο αυτό οδήγησε σε ένα μεγάλο κύμα αντιδράσεων και αποκάλυψε τις δυσλειτουργίες του κόσμου του Χόλυγουντ.

Ο Weinstein κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις, ενώ πολλές γυναίκες ανέφεραν ότι υπέστησαν εκβιασμούς για να συνεργαστούν μαζί του. Μετά από πολυετή δίκη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

Πηγή: mononews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ