Μακρόν προτείνει ευρωπαϊκή άμυνα με πυρηνικά όπλα ενάντια στη Ρωσία

Μακρόν προτείνει ευρωπαϊκή άμυνα με πυρηνικά όπλα ενάντια στη Ρωσία

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έθεσε σε συζήτηση τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής άμυνας που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και πυρηνικά όπλα, αναφέρει το γαλλικό BFMTV. Η πρότασή του προκάλεσε αντιδράσεις, με τον Μακρόν να υποστηρίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει τις απειλές, ειδικά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

war 56

Η Γαλλία είναι η μοναδική πυρηνική δύναμη στην ΕΕ

Μιλώντας σε νέους Ευρωπαίους, ο Μακρόν υπογράμμισε τη σημασία της ασφάλειας της Ευρώπης. Πρότεινε την ανάπτυξη αντιπυραυλικών ασπίδων, όπλων μεγάλου βεληνεκούς και ακόμα και πυρηνικών όπλων για προστασία του εδάφους μας. Επίσης, ανακοίνωσε τη διάθεση της Γαλλίας να συμβάλει περισσότερο στην άμυνα της Ευρώπης.

war 3

Μακρόν: “Η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρή άμυνα κατά της Ρωσίας”

Σε ομιλία στη Σορβόννη, ο Μακρόν επανέλαβε τη σημασία της δημιουργίας μιας αξιόπιστης ευρωπαϊκής άμυνας, αντιμέτωπης με την απειλή από τη Ρωσία. Επισήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις και να αναβαθμίσει την άμυνά της, προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωσή της.

war 11

Ο Μακρόν προειδοποίησε πως η Ευρώπη δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένη για τις παγκόσμιες απειλές και πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της για να μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανούς κινδύνους, όπως η επιθετικότητα της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ