Επίθεση της Bar Refaeli στη Bella Hadid σχετικά με fake news για τη Γάζα

Επίθεση της Bar Refaeli στη Bella Hadid σχετικά με fake news για τη Γάζα

Η Ισραηλινή supermodel Bar Refaeli κατηγόρησε την Bella Hadid για τη διάδοση fake news, σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα. Αναδεικνύεται έντονη διχόνοια ακόμα και στο χώρο του μόντελινγκ λόγω του πολέμου στην περιοχή. Η 27χρονη Hadid μοιράστηκε μια φωτογραφία παιδιών με τους 60 εκατομμύρια followers της, γράφοντας “Η Γάζα στο μυαλό μου”, αναφερόμενη στις επιθέσεις που δέχεται από το Ισραήλ. Ωστόσο, η φωτογραφία προέρχεται αρχικά από το προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ στη Συρία, από ντοκιμαντέρ του 2021 σχετικά με τον συριακό εμφύλιο πόλεμο. Μετά από αντιδράσεις στα social media, το Instagram πρόσθεσε σημείωση ότι η ανάρτηση ήταν παραπλανητική εξαιτίας έλλειψης στοιχείων.

Σήμερα, η Ισραηλινή καλλονή Bar Refaeli με ανάρτησή της στο Instagram κατηγόρησε την συνάδελφό της. Μοιράστηκε την αρχική ανάρτηση της Hadid με μια επιγραφή “fake”, γράφοντας “Δεν έμαθες από το λάθος της αδελφής σου;”. Πιθανότατα αναφερόταν στην παραδοχή λάθους της μεγαλύτερης αδελφής της Gigi Hadid, που ισχυρίστηκε παλαιότερα ότι το Ισραήλ κρατά παιδιά ως αιχμάλωτους.

Η Gigi Hadid σχετικά με το παρελθόν, είχε ζητήσει συγνώμη για το λάθος της και κατέθεσε ότι ήταν ακούσιο. Σε αντίθεση με την τότε ανάρτησή της, η Bar Refaeli επικρίνει την Hadid για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αναφερόμενη στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Εν ολίγοις, η διαμάχη αυτή αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα των εντάσεων που επικρατούν στον χώρο του μόντελινγκ, σε σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Γάζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ