Χάρβεϊ Γουάινστιν – δικαστήριο: Έναρξη της δικαστικής διαδικασίας για την επανεξέταση της δίκης

Χάρβεϊ Γουάινστιν – δικαστήριο: Έναρξη της δικαστικής διαδικασίας για την επανεξέταση της δίκης

Η πολύπλοκη υπόθεση του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν επιστρέφει στις δικαστικές αίθουσες της Νέας Υόρκης. Το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας ανέκαλε πρόσφατα την καταδίκη του για βιασμό, που είχε εκδικαστεί το 2020, λόγω υποθέσεων γυναικών που δεν σχετίζονταν με την υπόθεση. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters», ο Γουάινστιν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ενώπιον του δικαστή Κέρτις Φάρμπερ, πάνω από τέσσερα χρόνια μετά την αρχική καταδίκη του που συνέβαλε στο κίνημα #MeToo, με γυναίκες να κατηγορούν εκατοντάδες άνδρες για σεξουαλική κακοποίηση σε διάφορους τομείς.

Ο 72χρονος Γουάινστιν εκτίει ποινή 23 ετών φυλάκισης στη Νέα Υόρκη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Bellevue λόγω προβλημάτων υγείας. Παρά τα προβλήματά του, παρουσιάστηκε στην ακρόαση, καθώς ο δικαστής θα επανεξετάσει την υπόθεσή του παρά τα καρδιακά προβλήματά του.

Ανατροπή της Υπόθεσης

Ο Γουάινστιν κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση και βιασμό πολλών γυναικών, μεταξύ αυτών της Μίριαμ Χέιλι και της Τζέσικα Μαν, που οδήγησαν στην αρχική καταδίκη του το 2020. Το Εφετείο της Νέας Υόρκης ανέτρεψε την απόφαση λόγω κατάθεσης γυναικών που δεν είχαν σχέση με την υπόθεση, παραβιάζοντας έτσι το δικαίωμα του Γουάινστιν σε δίκαιη δίκη.

Το γραφείο του εισαγγελέα προτίθεται να επαναδικάσει την υπόθεση, με την ακρόαση του Γουάινστιν να προγραμματίζεται τον Σεπτέμβριο. Η εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων και η ανακρίβευση αναμένεται να είναι μακρά διαδικασία, ενώ παραμένει αβέβαιο εάν οι κατηγορούμενες γυναίκες θα καταθέσουν ξανά.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ