Κάμερον: Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους

Κάμερον: Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους

Από το Κίεβο, ο λόρδος Κάμερον ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα παρέχει ετήσια βοήθεια τριών δισεκατομμυρίων λιρών στην Ουκρανία “όσο είναι απαραίτητο”.

Στη δήλωσή του από το Κίεβο, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε: “Η Ουκρανία έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους βρετανικούς πυραύλους για να επιτεθεί σε στόχους μέσα στη ρωσική επικράτεια.” Αυτή η δήλωση αντιλαμβάνεται ως μια αλλαγή πολιτικής και υπογραμμίζει την υποστήριξη της Βρετανίας προς την Ουκρανία στο πλαίσιο των επιθέσεων από τη Ρωσία.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν αυτό σημαίνει ότι οι βρετανικοί πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν στόχους μέσα στη Ρωσία, ο λόρδος Κάμερον απάντησε θετικά: “Η Ουκρανία έχει αυτό το δικαίωμα. Ακριβώς όπως η Ρωσία επιτέθηκε εντός της Ουκρανίας, κατανοούμε γιατί η Ουκρανία νιώθει την ανάγκη να αμυνθεί.” Η δήλωση του Κάμερον διαφοροποιείται από τη μέχρι τώρα διστακτική στάση των δυτικών χωρών σχετικά με τη χρήση πυραύλων τους κατά της Ρωσίας.

Επιπλέον, ο λόρδος Κάμερον ανακοίνωσε την προσεχή αποστολή στην Ουκρανία βρετανικών βομβών τύπου Paveway IV που κατευθύνονται με λέιζερ, περισσότερων αντιαεροπορικών πυραύλων και εξοπλισμού για 100 φορητά συστήματα αεράμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ