Ένας 78χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του πριν από 30 χρόνια στο Βέλγιο

Ένας 78χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του πριν από 30 χρόνια στο Βέλγιο

Μια παλιά υπόθεση ξεκλείδωσε μετά την τυχαία ανακάλυψη ανθρώπινων λειψάνων

Ένας 78χρονος άνδρας συνελήφθη αυτήν την εβδομάδα στο Βέλγιο υπό υποψία για την δολοφονία της πρώην συντρόφου του που εξαφανίστηκε πριν 30 χρόνια και ποτέ δεν διευκρινίστηκε. Η υπόθεση ξεκλείδωσε μετά την τυχαία εύρεση ανθρωπίνων λειψάνων κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφών το Σάββατο σε κήπο σπιτιού στο Σεντ Μάρτενς Λάτεμ, κοντά στη Γάνδη. Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, η οποία με βάση τα ευρήματα κατέληξε ότι τα λείψανα ανήκουν σε μια 48χρονη γυναίκα, πρώην γειτόνισσα, που εξαφανίστηκε το 1994, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Γάνδης (βορειοδυτικά). Έτσι, ένας εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για “δολοφονία” και αποφάσισε να καλέσει για ανάκριση τον πρώην σύντροφο του θύμα …

Την Τρίτη άσκησαν κατηγορίες εναντίον του και τέθηκε υπό κράτηση με ηλεκτρονικό βραχιόλι, σύμφωνα με πληροφορίες. Αναμένεται να εμφανιστεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου στη Γάνδη, που εκεί θα αποφασίσει για τυχόν παράταση της κράτησης του. Σύμφωνα με τη De Standaard, ο ύποπτος, γνωστός ως “Hans D.”, παραδέχτηκε ένα μέρος της υπόθεσης αλλά δεν έχει παραδεχτεί τη δολοφονία μέχρι στιγμής. Ο δικηγόρος του Ashley Bix ανέφερε σε μια άλλη εφημερίδα, τη Het Nieuwsblad, ότι “συνεργάζεται πλήρως” με τις έρευνες.

Η εξαφάνιση του 1994

Η εξαφάνιση της γυναίκας σημειώθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1994 και ο σύντροφός της, ένας γνωστός τεχνίτης σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, δεν είχε αναζητηθεί τότε. Πέντε χρόνια μετά, είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο όπου είπε ότι η σύντροφός του είχε εξαφανιστεί από το σπίτι κατά τη διάρκεια μιας βραδινής έξοδος για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και για να δει έναν αγώνα ποδοσφαίρου, ανέφερε η De Standaard. Η έρευνα ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και ένα μέρος του φακέλου της υπόθεσης χάθηκε κατά τη μετακόμιση του δικαστηρίου της Γάνδης, σύμφωνα με το VRT.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ