Γάλλος άνδρας με ψυχιατρικά προβλήματα κατηγορείται για την επίθεση στην οικογένειά του κατά τα Χριστούγεννα

Γάλλος άνδρας με ψυχιατρικά προβλήματα κατηγορείται για την επίθεση στην οικογένειά του κατά τα Χριστούγεννα

Ένας 33χρονος πατέρας, ο οποίος πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα, θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της σύζυγό του και των τεσσάρων παιδιών του τη νύχτα των Χριστουγέννων στη Γαλλία. Συνελήφθη σήμερα κοντά στο σημείο του εγκλήματος και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, ωστόσο εκδηλώνει συμπτώματα ψυχικής ασθένειας. Η επέμβαση των αρχών έγινε μετά την ειδοποίηση φίλων των θυμάτων, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Ζαν Μπαπτίστ Μπλαντιέ ενώπιον των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πέντε νεκροί στο σπίτι τους

Στο σπίτι τους εντοπίστηκαν πέντε πτώματα, περιλαμβανομένης της μητέρας, ηλικίας 35 ετών, και των τεσσάρων παιδιών τους, ενώ δεν εντοπίστηκαν ίχνη εξοντωτικής βίας στα αγόρια. Ο ύποπτος συνελήφθη στο πατρικό του σπίτι, όπου επέστρεψε μετά το εγκληματικό περιστατικό. Κατά τον εισαγγελέα, ο δράστης ήταν υπό παρακολούθηση από το 2017 για ψυχιατρικές διαταραχές και κατάθλιψη, με τον ίδιο να λαμβάνει ηρεμιστικά φάρμακα.

Ενδείξεις ενδοοικογενειακής βίας

Η έρευνα αποκάλυψε επισης ότι ο άνδρας είχε προηγηθει μίας πράξης ενδοοικογενειακής βίας τον Νοέμβριο του 2019, κατά την οποία είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του. Εντούτοις, η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο λόγω των ψυχικών του προβλημάτων. Η φίλη και γειτόνισσα της οικογένειας δήλωσε ότι η μητέρα ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος που ζούσε για την οικογένειά της. Οι γάμοι μεταξύ των δύο συζύγων γινόταν στην Αϊτή και πριν από 14 χρόνια, ενώ εκείνος εργαζόταν και αυτή φρόντιζε τα παιδιά τους.

Στην Γαλλία λαμβάνει χώρα κατά μέσο όρο μια γυναικοκτονία κάθε τρεις ημέρες, με 118 γυναίκες να δολοφονήθηκαν το περασμένο έτος από τους συντρόφους τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ