Κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν: Δύο εταιρείες στο στόχαστρο για κυβερνοεπιθέσεις

Κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν: Δύο εταιρείες στο στόχαστρο για κυβερνοεπιθέσεις

Κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν: Τα νέα μέτρα του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών

Το Ιράν απορρίπτει τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε δύο εταιρείες και τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για «κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις». Η επίθεση αυτή αποδίδεται στην κυβερνητική δομή του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, δήλωσε το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών. Οι επιθέσεις στόχευαν «επιχειρήσεις και αμερικανικές κυβερνητικές οντότητες», όπως αναφέρει η Ουάσιγκτον. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νασέρ Καναανί, απέρριψε αυτές τις κατηγορίες ως άβασιμες.

Σύμφωνα με τον Καναανί, οι ΗΠΑ κατηγορούν ανθρώπους και ιρανικές οντότητες χωρίς βάση, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από τις κριτικές που απευθύνονται σε αυτές για την υποστήριξή τους σε εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ εναντίον της Γάζας. Η κυβερνητική δομή των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, μέσω μιας σειράς εταιρειών, θέτει σε στόχο τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, ανέφερε το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.

ipa

Τα επιχειρήματα του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, ο ιρανικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη δομή χρησιμοποιεί ιδιωτικές εταιρείες και προσωπικό για την επίτευξη παράνομων στόχων. Πρόσφατα, οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη Βρετανία, ενίσχυσαν τις κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεση που απηύθυνε εναντίον του Ισραήλ στις 13 Απριλίου, εστιάζοντας στο ιρανικό πρόγραμμα drones, τη χαλυβουργία και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η αντιπολεμική ενέργεια αυτή του Ιράν ακολούθησε ένα αεροπορικό χτύπημα που αναφέρεται στο Ισραήλ και οδήγησε στον θάνατο επτά μελών των Φρουρών της Επανάστασης στη Δαμασκό, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ