Λεπτά μαλλιά: Τα κουρέματα για να πάρετε ιδέες

Λεπτά μαλλιά: Τα κουρέματα για να πάρετε ιδέες

Ένα καλό κούρεμα θα ταιριάζει στην υφή και το πάχος των μαλλιών σας, καθώς και στο επίπεδο styling που επιτρέπει ο τρόπος ζωής σας καθημερινά. Αλλά τα καλύτερα κουρέματα για λεπτά μαλλιά μπορούν στην πραγματικότητα να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση παχύτερων μαλλιών σε όσους δεν έχουν πολλά από αυτά για να δουλέψουν, από κοντύτερα bob χτενίσματα μέχρι χτενίσματα για μακριά μαλλιά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ λεπτών και λίγων μαλλιών;

Οι όροι χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, αλλά το να έχεις λεπτά μαλλιά δεν πρέπει να συγχέεται με τα λίγα μαλλιά. Αν και οι δύο μπορεί να συμβαδίζουν, όταν αναφερόμαστε σε λίγα μαλλιά μιλάμε για την ποσότητα των μαλλιών και όχι για το πάχος της κάθε τρίχας (που μπορεί να είναι λεπτές, μεσαίες ή παχιές). Ακριβώς όπως είναι δυνατόν να έχετε λεπτά και πολλά μαλλιά, είναι επίσης δυνατόν να έχετε πυκνές τρίχες αλλά πιο αραιά μαλλιά συνολικά.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετετα λεπτά μαλλιά;

Εκτός από ένα έξυπνο κούρεμα, το κλειδί για το styling των λεπτών ή αραιών μαλλιών είναι να προσθέσετε ακριβώς τη σωστή ποσότητα όγκου και στο σωστό σημείο. «Ποτέ μην βάζετε πολύ όγκο στα λεπτά μαλλιά, καθώς αυτό τα κάνει να φαίνονται πιο λεπτά», λέει στο βρετανικό Marie Claire ο Joel Goncalves, ανώτερος στυλίστας στο Nicola Clarke at John Frieda. «Εφαρμόστε όγκο στην περιοχή της κόμης, καθώς αυτό δίνει την ψευδαίσθηση του όγκου σε όλο το μήκος».

Απαραίτητο στο οπλοστάσιο styling των καλύτερων προϊόντων για λεπτά μαλλιά είναι ένα καλό volumiser, είτε πρόκειται για σπρέι είτε για μους. «Και τα δύο θα πρέπει να εφαρμόζονται μόνο από την περιοχή της ρίζας, ώστε να μην βαραίνουν τα μεσαία μήκη, και να στεγνώνουν με ένα πιστολάκι μαλλιών αργά και σε μέτρια θερμοκρασία», λέει ο Scott Ade, ανώτερος στυλίστας μαλλιών στο Larry King. «Πάρτε το χρόνο σας και επικεντρωθείτε στο στέγνωμα των ριζών με ανάταση και κίνηση -αν οι ρίζες είναι επίπεδες, θα είναι και τα υπόλοιπα μαλλιά σας».

Τα καλύτερα κουρέματα για λεπτά μαλλιά για να πάρετε ιδέες

Παρακάτω θα πάρετε μια ιδέα από τα καλύτερα κουρέματα για λεπτά μαλλιά, σύμφωνα με την Ava Holland, καλλιτεχνική διευθύντρια στο Gielly Green. Η Holland λέει, μάλιστα, ότι τα χτενίσματα των Cameron Diaz, της Nicole Richie και των δίδυμων Olsen αποτελούν καλά παραδείγματα για το styling των λεπτών μαλλιών σας.

«Όλες τους είχαν κάθε μήκος μαλλιών που θα μπορούσες να έχεις, αλλά το μόνο πράγμα που κάνουν όλες στα μαλλιά τους είναι να προσθέσουν ένα κύμα», εξηγεί. Το κλειδί είναι να αξιοποιείς στο έπακρο τη φυσική υφή ή να την προσθέτεις. «Η προσθήκη ενός κύματος ή μιας κίνησης δίνει την ψευδαίσθηση περισσότερων μαλλιών».

Αμβλύ bob

Ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι το μήκος, τα αμβλύ bob χτενίσματα, όπου όλα τα μαλλιά είναι κομμένα στο ίδιο μήκος με ομοιόμορφες άκρες, μπορούν να κάνουν το συνολικό στυλ να δείχνει πιο παχύ.

Διακριτικό layering

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η λεπτή διαστρωμάτωση μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση περισσότερων μαλλιών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν τα μαλλιά είναι χτενισμένα με υφή, όπως χαλαρά κύματα, δίνοντας την εντύπωση μιας πιο πυκνής κεφαλής μαλλιών -τα σπρέι είναι ιδανικά για τα μαλλιά που δυσκολεύονται να κρατήσουν ένα τέτοιο χτένισμα.

Μακρύ και πολυεπίπεδο

Αν έχετε μακρύνει τα μαλλιά σας αλλά θέλετε να φαίνονται πιο πυκνά, λίγες στρώσεις, σε συνδυασμό με υφή, κίνηση και λίγο όγκο στις ρίζες μπορούν πραγματικά να κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο γεμάτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ