Πέντε τροφές που συχνά καταναλώνονται και ακούγονται υγιεινές, αλλά δεν είναι

Πέντε τροφές που συχνά καταναλώνονται και ακούγονται υγιεινές, αλλά δεν είναι

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα και ποτά που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ και προσπαθούμε να διαλέξουμε υγιεινές επιλογές. Ωστόσο, αυτά τα τρόφιμα που θεωρούμε υγιεινά ενδέχεται να είναι υπερεπεξεργασμένα και να μην έχουν τα πλεονεκτήματα που υποστηρίζουν οι ετικέτες τους.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε τρόφιμα που ακούγονται υγιεινά, αλλά ενδέχεται να μην είναι:

Χυμοί και smoothies

Οι χυμοί και τα smoothies των σούπερ μάρκετ που διαφημίζονται ως “πηγή βιταμινών” μπορεί να περιέχουν πολλή ζάχαρη και να συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου τερηδόνας στα παιδιά και της παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 στους ενήλικες.

Μπάρες πρωτεΐνης

Οι μπάρες πρωτεΐνης που υποστηρίζουν ότι είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και χαμηλές σε ζάχαρη μπορεί να περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά και γαλακτωματοποιητές που δεν είναι χρήσιμα για την υγεία μας.

Δημητριακά πρωινού

Τα δημητριακά πρωινού που αναγράφονται ως πηγή βιταμίνης D μπορεί να περιέχουν πολλή ζάχαρη και να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Παιδικά σνακ

Τα παιδικά σνακ που διαφημίζονται ως υγιεινά επιλογές μπορεί να είναι υπερεπεξεργασμένα και να περιέχουν πολλή ζάχαρη. Αυτά τα σνακ δεν πρέπει να αποτελούν το κύριο μέρος της διατροφής των παιδιών.

Γλυκά και ψωμί

Τα γλυκά και τα ψωμιά που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ μπορεί να περιέχουν πολλά συντηρητικά, γαλακτωματοποιητές, εκχυλισμένα σάκχαρα και τεχνητά χρωστικά. Αυτά τα προϊόντα είναι υπερεπεξεργασμένα και έχουν χαμηλή θρεπτική αξία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ