Ο τρόπος που πλένετε τα μαλλιά σας μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι φαντάζεστε

Ο τρόπος που πλένετε τα μαλλιά σας μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι φαντάζεστε

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα για το πλύσιμο των μαλλιών που ακολουθούμε πιστά κάθε φορά που κάνουμε ντους.

Ωστόσο, μπορείτε να πλένετε τα μαλλιά σας εντελώς λάθος και αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο τριχωτό της κεφαλής και στα ίδια μαλλιά σας.

Τι πρέπει να προσέχετε κατά το πλύσιμο των μαλλιών σας

<source title="Γυναίκα κάνει ντους, μπάνιο” class=”img-fluid” alt=”Γυναίκα κάνει ντους, μπάνιο” srcset=”https://www.newsbeast.gr/image/s320x/webp/file/files/1/2022/08/shower.jpg 320w, https://www.newsbeast.gr/image/s640x/webp/file/files/1/2022/08/shower.jpg 640w, https://www.newsbeast.gr/image/s750x/webp/file/files/1/2022/08/shower.jpg 750w, https://www.newsbeast.gr/image/s400x/webp/file/files/1/2022/08/shower.jpg 400w, https://www.newsbeast.gr/image/s680x/webp/file/files/1/2022/08/shower.jpg 680w, https://www.newsbeast.gr/image/s830x/webp/file/files/1/2022/08/shower.jpg 830w” sizes=”100vw” type=”image/webp”>Γυναίκα κάνει ντους, μπάνιο

Σύμφωνα με ειδικούς, ένα από τα βασικά λάθη που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής, σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Sandy Johnson και δηλώσεις που έκανε στο The Healthy.

Όταν βιάζεστε να βγείτε έξω για σημαντικά ραντεβού, μπορεί να σας πιάσει η ανάγκη να κάνετε γρήγορα ένα ντους και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκές βρέξιμο των μαλλιών σας πριν τα λούσετε. Επίσης, μπορείτε να βιαστείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το σαμπουάν, μόνο και μόνο για να μπορέσετε να εφαρμόσετε μαλακτικό και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Και οι δύο αυτές συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα μαλλιά, σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα των μαλλιών. Βεβαιωθείτε ότι το τριχωτό της κεφαλής σας και τα μαλλιά σας είναι καλά βρεγμένα με νερό, καθώς αυτό είναι σημαντικό βήμα στη διαδικασία του πλυσίματος των μαλλιών, σύμφωνα με την master cosmetologist Cassandra Olivia και δηλώσεις που έκανε στο Byrdie.

“Μείνετε κάτω από το ντους για ένα ή δύο λεπτά και χωρίστε τα μαλλιά σας για να βεβαιωθείτε ότι το νερό φτάνει σε όλα τα μέρη του τριχωτού της κεφαλής και στα μαλλιά σας», εξήγησε. Αν αναρωτιέστε για τον διπλό καθαρισμό των μαλλιών σας, οι δερματολόγοι το συνιστούν μόνο εάν πλένετε τα μαλλιά σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αν πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά, αυτή η πρακτική μπορεί να ξηράνει το τριχωτό της κεφαλής σας.

Όσον αφορά τον τρόπο που ξεβγάζετε τα μαλλιά σας, και πάλι είναι σημαντικό να πάρετε τον χρόνο σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά το σαμπουάν. Διαφορετικά, η συσσώρευση προϊόντων θα οδηγήσει σε φραγμένους πόρους ή φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

«Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξεπλένουν καλά το σαμπουάν και την κρέμα μαλλιών τους και έτσι μένουν με συσσωρευμένα προϊόντα. Εάν νομίζετε ότι έχετε ξεπλύνει αρκετά, συνεχίστε να ξεβγάζετε», τονίζει η colorist Cara Craig στο TODAY.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ