Έλαιο αργκάν: Ανακαλύψτε τα οφέλη για τα μαλλιά σας

Έλαιο αργκάν: Ανακαλύψτε τα οφέλη για τα μαλλιά σας

Το έλαιο αργκάν εξάγεται από τους πυρήνες του δέντρου αργκάν, το οποίο κατάγεται από το Μαρόκο, και περιέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά όπως λιπαρά οξέα και βιταμίνη E, κάνοντάς το ιδανικό για την περιποίηση των μαλλιών.

Εκτός από την ενυδάτωση και την προσθήκη λάμψης, το έλαιο αργκάν μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ψαλίδας και να ενισχύσει την ανάπτυξη των μαλλιών, προλαμβάνοντας το σπάσιμο.

Οφέλη του έλαιου αργκάν για τα μαλλιά

Έλαιο αργκάν

Όπως αναφέρει ο ειδικός στυλίστας Tyler Moore στο βρετανικό περιοδικό Marie Claire, το έλαιο αργκάν προσφέρει πολλά οφέλη για τα μαλλιά. Μπορεί να αυξήσει τη λάμψη, να ενυδατώσει, να προλάβει το σπάσιμο και ακόμα να ενισχύσει την ανάπτυξή τους.

Ο κορυφαίος χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών Dr Furqan Raja της The Private Clinic, προειδοποιεί ότι το έλαιο αργκάν δεν αντικαθιστά την ιατρική περίθαλψη για την τριχόπτωση, αλλά μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να φαίνονται υγιή, λαμπερά και πιο πλούσια.

Επίσης, σημειώνει ότι το έλαιο αργκάν μπορεί να ενισχύσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, προσφέροντας θρέψη και προστασία. Η βιταμίνη Ε στο έλαιο αργκάν βοηθάει στη διατήρηση των μαλλιών απαλών και αποτρέπει την ψαλίδα και το σπάσιμο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο αργκάν στα μαλλιά

Έλαιο μαλλιών

Ο Moore προτείνει να χρησιμοποιήσετε το έλαιο αργκάν με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα μαλλιών με έλαιο αργκάν, προσέχοντας την ποσότητα του συστατικού για να επιτύχετε ορατά αποτελέσματα.

Επίσης, μπορείτε να εφαρμόσετε το έλαιο αργκάν απευθείας στα μαλλιά σας ως μάσκα, για styling ή θεραπεία του τριχωτού. Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο τριχωτό και να καλύψετε τα μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες με το έλαιο, ώστε να αξιοποιήσετε πλήρως τα οφέλη του. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει πριν από το λούσιμο και να ξεπλυθεί με σαμπουάν.

Ο Dr Raja προτείνει επίσης τη χρήση του ως θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής για τη μείωση της φλεγμονής. Σημειώνει όμως ότι δεν πρέπει να αφήνετε το λάδι στο τριχωτό για περισσότερο από 20 λεπτά, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία του δέρματος.

Συχνότητα χρήσης του έλαιου αργκάν στα μαλλιά

Ο Moore προτείνει θεραπείες με έλαιο αργκάν μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο συχνά πλένετε τα μαλλιά ή τον τύπο των μαλλιών σας. Εάν έχετε πυκνά ή ξηρά μαλλιά, μπορεί να ωφεληθείτε από πιο συχνές θεραπείες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια θρεπτική μάσκα και να ακολουθήσετε με την εφαρμογή του έλαιου αργκάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ