Πώς να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκεί περισσότερο

Πώς να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκεί περισσότερο

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες που δίνουν σημασία στην εικόνα τους είναι πώς να κρατήσουν το μακιγιάζ τους για περισσότερο χρόνο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το μακιγιάζ φθείρεται μετά από λίγες ώρες, αλλά υπάρχουν τρόποι για να επεκτείνουμε την διάρκειά του. Η Vogue India μίλησε με ειδικούς του χώρου και αποκαλύπτει τις συμβουλές τους για να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκεί περισσότερο.

Μακιγιάζ ματιών

<source title="Γυναίκα βάφει το μάτι της με σκιά” class=”img-fluid” alt=”Γυναίκα βάφει το μάτι της με σκιά” srcset=”https://www.newsbeast.gr/image/s320x/webp/file/files/1/2022/03/makeup_1.jpg 320w, https://www.newsbeast.gr/image/s640x/webp/file/files/1/2022/03/makeup_1.jpg 640w, https://www.newsbeast.gr/image/s750x/webp/file/files/1/2022/03/makeup_1.jpg 750w, https://www.newsbeast.gr/image/s400x/webp/file/files/1/2022/03/makeup_1.jpg 400w, https://www.newsbeast.gr/image/s680x/webp/file/files/1/2022/03/makeup_1.jpg 680w, https://www.newsbeast.gr/image/s830x/webp/file/files/1/2022/03/makeup_1.jpg 830w” sizes=”100vw” type=”image/webp”>Γυναίκα βάφει το μάτι της με σκιά

Για να διατηρήσετε το μακιγιάζ των ματιών σας για περισσότερο χρόνο, η makeup artist Namrata Soni συστήνει να χρησιμοποιήσετε ένα primer για τη σκιά, προκειμένου να δημιουργήσετε μια ομαλή βάση για να “κολλήσει” καλύτερα η σκιά. Ξεκινήστε με ένα ανοιχτόχρωμο primer και σταδιακά προσθέστε πιο σκούρες αποχρώσεις. Χρησιμοποιήστε κρεμώδεις φόρμουλες για να ενισχύσετε το χρώμα των σκιών και να επεκτείνετε τη διάρκεια τους. Ολοκληρώστε με αδιάβροχο ή μακράς διάρκειας eyeliner και μάσκαρα για να αποφύγετε το θαμπό look κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αποφύγετε να αγγίζετε ή να τρίβετε τα μάτια σας.

Pro tip: Καλό είναι να θυμάστε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και ο τύπος του δέρματός σας μπορεί να επηρεάσουν το πόσο διαρκεί το μακιγιάζ των ματιών σας, οπότε μπορεί να χρειαστεί να κάνετε δοκιμές για να βρείτε τον κατάλληλο συνδυασμό προϊόντων για εσάς.

Υγρασία και ενυδάτωση

Για να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας αναλλοίωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας και να χρησιμοποιείτε ένα primer που ταιριάζει στο δέρμα σας πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Προετοιμάστε καλά το δέρμα

Δερματικός φραγμός

Το μυστικό για ένα μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας είναι μια καλά προετοιμασμένη επιδερμίδα. Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε τις ακαθαρσίες. Χρησιμοποιήστε έναν ορό προσώπου και μάτιων και στη συνέχεια μια καλή ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Είναι πολύ σημαντικό να περιμένετε να απορροφηθεί πριν συνεχίσετε με την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Μην παραλείπετε να προετοιμάσετε σωστά και τα χείλη σας. Η make up artist Kiran Denzongpa συνιστά να ξεκινήσετε με ένα scrub για τα χείλη και στη συνέχεια ένα lip balm. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το κραγιόν και απαλύνετε την περίσσεια. Αυτή η ρουτίνα εξασφαλίζει χείλη που κρατάνε για περισσότερο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ