Απαλές θεραπευτικές τάσεις για την περιποίηση του προσώπου: Skin Icing

Απαλές θεραπευτικές τάσεις για την περιποίηση του προσώπου: Skin Icing

Το skin icing είναι μια νέα τάση ομορφιάς που έχει γίνει δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από beauty enthusiasts που αγαπούν τη φροντίδα του προσώπου τους με αυτόν τον συναρπαστικό τρόπο. Αυτή η μορφή παγοθεραπείας είναι πολύ εύκολη να εφαρμοστεί και στο σπίτι.

Η τεχνική του skin icing, όπως η κρυοθεραπεία και το Cool Sculpting, εκμεταλλεύεται τη δύναμη του πάγου για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, να μειώσει την ερυθρότητα και να αντιμετωπίσει τα εξανθήματα, σύμφωνα με τη Vogue India.

Ο βραβευμένος χειρουργός και αισθητικός γιατρός, Δρ. Glyn Estebanez, παρέχει περισσότερες πληροφορίες για το skin icing.

Τι είναι το skin icing

skin care

Το skin icing, επίσης γνωστό ως παγοθεραπεία ή ice facials, είναι η διαδικασία εφαρμογής προσεκτικά πάγου ή κρυού συμπιέσματος στο δέρμα με σκοπό να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος, να ενισχύσει την κυκλοφορία, να μειώσει τη φλεγμονή και να προσφέρει ένα υγιές δέρμα, εξηγεί ο Δρ. Glyn Estebanez.

Τα οφέλη του skin icing

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Οι χαμηλές θερμοκρασίες συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, ενισχύοντας έτσι την κυκλοφορία μετά τη θέρμανση του δέρματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας, καθώς επίσης να μειώσει την εμφάνιση σακούλων κάτω από τα μάτια και πρηξίματος. Επίσης, ο πάγος μπορεί να βοηθήσει στην εισχώρηση προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας.

Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα

Η παγοθεραπεία μπορεί να καταπραΰνει και να ηρεμήσει το ερεθισμένο ή ευαίσθητο δέρμα, προσφέροντας ανακούφιση από την ερυθρότητα και τη δυσφορία, ενώ μειώνει την εμφάνιση των πόρων και δίνει λεία υφή στο δέρμα.

Πώς να εφαρμόσετε το skin icing

cosmetology

Ξεκινήστε με απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσετε τυχόν μακιγιάζ, βρωμιά ή λάδι από το πρόσωπο σας. Χρησιμοποιήστε παγάκια ή παγοκύστες για να απλώσετε απαλά στο δέρμα.

Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι στεγνό και χωρίς υπερβολική υγρασία και ξεκινήστε με ένα patch test για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα υπάρξουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Τυλίξτε τον πάγο σε μια μεμβράνη για να μην έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε διάφορες περιοχές του προσώπου σας. Περιορίστε κάθε εφαρμογή σε περίπου 5-10 λεπτά για να αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στο κρύο. Στη συνέχεια, συνεχίστε με την κανονική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Αποτελέσματα της περιποίησης με skin icing

Μετά τη χρήση του πάγου, το πρόσωπό σας θα αναζωογονηθεί και θα δείχνει φρέσκο. Το πρήξιμο και η ερυθρότητα θα μειωθούν, ενώ το δέρμα σας θα αισθάνεται πιο σφιχτό και λείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ