3 συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό του προσώπου σας

3 συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό του προσώπου σας

Όταν πρόκειται για την περιποίηση του προσώπου, ο πιο σημαντικός βήματος είναι ο καθαρισμός. Ο σχολαστικός καθαρισμός του δέρματος αποβάλλει ρύπους, νεκρά κύτταρα, μακιγιάζ και οτιδήποτε μπορεί να φράξει τους πόρους ή να προκαλέσει θαμπάδα. Επιπλέον, ο καθαρισμός βοηθάει στην πρόληψη της ακμής, βελτιώνει την υγεία του δέρματος και μπορεί ακόμα να μειώσει τη φλεγμονή.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο τρόπος που καθαρίζετε το πρόσωπό σας που καθορίζει τα αποτελέσματα, αλλά και η συχνότητα και το είδος του προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Για να εξασφαλίσετε ότι καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για να κάνετε τη ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σας ακόμα πιο αποτελεσματική.

1. Καθαρίστε το πρόσωπό σας γρήγορα, απαλά και διεξοδικά.

Για να πλύνετε σωστά το πρόσωπό σας, βρέξτε το με χλιαρό νερό και χρησιμοποιήστε τα άκρα των δακτύλων σας για να απλώσετε το καθαριστικό με κυκλικές κινήσεις. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε επαρκώς την ζώνη T (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και την ζώνη U (γύρω από την γραμμή της γνάθου), που συνήθως παραμελούνται. Ξεπλύνετε καλά με νερό και στεγνώστε απαλά με μια καθαρή πετσέτα.

2. Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα: το πρωί και το βράδυ.

Τα φυσικά έλαια και ο ιδρώτας συσσωρεύονται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, λόγω της έκθεσης του προσώπου σε βρομιά και ρύπους, η απομάκρυνση όλων αυτών είναι απαραίτητη. Το πρωί, το ξέβγαλμα είναι καλή ιδέα για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια και τα έλαια που μεταφέρονται από το σάλιο και τα μαλλιά σας στο πρόσωπό σας. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε προϊόντα πριν τον ύπνο, θα πρέπει να τα αφαιρέσετε πρωί πριν εφαρμόσετε την καθημερινή σας περιποίηση.

3. Χρησιμοποιήστε καθαριστικό προσώπου αντί για σαπούνι.

Το καθαριστικό προσώπου είναι ένα απαλό υγρό σαπούνι που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το δέρμα του προσώπου. Όταν επιλέγετε ένα καθαριστικό, λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας, τις ανάγκες σας (ευαίσθητο, με τάση ακμής, κλπ.) και τις προτιμήσεις σας για τη μορφή του προϊόντος (gel, αφρός, κρέμα). Διαλέξτε ένα καθαριστικό που να ταιριάζει με τις ανάγκες σας και να μην προκαλεί ερεθισμούς.

– Για κανονικό δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό με βάση το νερό.

– Για λιπαρό δέρμα, συνιστάται λάδι ή gel καθαρισμού προσώπου που απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητα.

– Για ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό ή ένα πιο ενυδατικό προϊόν, όπως αφρώδες λάδι καθαρισμού.

– Για το δέρμα με τάση ατοπίας και για βρέφη, προτείνεται ένα απαλό αφρώδες λάδι καθαρισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ