Γιατροί αναφέρουν “σημαντικά” αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του G-spot – Νέα έρευνα

Γιατροί αναφέρουν “σημαντικά” αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του G-spot – Νέα έρευνα

Για πολλά χρόνια, υπήρχε ζωηρή συζήτηση σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι το γνωστό σε όλους G-spot. Τώρα, μια νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι το ασυλάβητο G-spot είναι πραγματικό.

Μια ομάδα ερευνητών από την Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη της λεγόμενης ερωτογενούς ζώνης που βρίσκεται μερικά εκατοστά μέσα στον κόλπο, όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είχαν λιγότερους και λιγότερο έντονους οργασμούς μετά από μια χειρουργική επέμβαση σε μια περιοχή που παραδοσιακά θεωρούνταν ότι περιέχει το G-spot.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τη σεξουαλική λειτουργία 89 ασθενών που υποβλήθηκαν σε επέμβαση κολπορραφίας, και συγκεκριμένα μια επανορθωτική επέμβαση για την αποκατάσταση της αδυναμίας του εμπρόσθιου τοιχώματος του κόλπου που προκαλεί πτώση της ουροδόχου κύστης.

Η πρόπτωση του πρόσθιου τοιχώματος συμβαίνει όταν ασκείται υπερβολική πίεση στους μύες του πυελικού εδάφους που στηρίζουν την ουροδόχο κύστη, τη μήτρα και τα έντερα και μπορεί να προκληθεί από τον τοκετό, την ανύψωση βαρών, το βήχα ή τη δυσκοιλιότητα.

Οι ασθενείς – ηλικίας από 24 έως 62 ετών – που υποβλήθηκαν στην επέμβαση μεταξύ Μαΐου και Δεκεμβρίου 2021, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο πριν και έξι μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση για να καταγράψουν την επίδραση στην σεξουαλική λειτουργία. Παρατηρήθηκε ότι η διέγερση και η λίμπιντο παρέμειναν αμετάβλητες μετά την επέμβαση, “διαπιστώσαμε μια σημαντική μείωση του οργασμού σε αυτούς τους ασθενείς” μετά την επέμβαση, αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης, υπονοώντας ότι το G-spot έχει υποστεί ζημιά κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Επίσης, σύμφωνα με το nypost.com, οι συγγραφείς σημειώνουν ότι μετά την επέμβαση αυξήθηκε ο πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου, το αμφιλεγόμενο G-spot, διογκώνεται κατά τη διάρκεια της διέγερσης και πιστεύεται ότι παίζει ρόλο στον οργασμό.

Προηγούμενες μελέτες

Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το μέγεθος, τη θέση και την ονομασία του, ενώ ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο όρος είναι παραπλανητικός. Πέρυσι, μια μελέτη ζήτησε να μετονομαστεί το ερωτογενές σημείο, που ανακαλύφθηκε αρχικά από τον Γερμανό γυναικολόγο Ernst Gräfenberg, σε “G-zone”, λόγω των διαφορετικών λειτουργιών, παραγόντων και θέσεων που διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Ωστόσο, άλλες μελέτες έχουν υποστηρίξει ότι το G-spot είναι μύθος, καθώς οι ερευνητές δεν κατάφεραν να βρουν μια ανατομική δομή που θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως το κέντρο της ηδονής, υποστηρίζοντας ότι είναι κοντά στο κλείτορι. Ταυτόχρονα, άλλοι υποστηρίζουν ότι το G-spot είναι απλώς μια προέκταση του κλειτορίδας, που παλιότερα πίστευαν ότι αποτελούταν μόνο από τον εξωτερικό νευραλγικό κλάδο.

Η γνωστή σεξοθεραπεύτρια, Dr. Ruth Westheimer, επικροτεί τις προσπάθειες αποδόμησης του μύθου του G-spot, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να μην υπάρχει αφαιρούν την πίεση και το άγχος από τις γυναίκες που δυσκολεύονται να το εντοπίσουν οι ίδιες.

Ωστόσο, η τουρκική ομάδα ερευνητών που πραγματοποίησε τη νέα μελέτη επισημαίνει ότι παρακολούθησε τους ασθενείς μόνο για έξι μήνες μετά την επέμβαση – όπως απαιτείται περαιτέρω μακροπρόθεσμη έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ