Ο Παναθηναϊκός πήρε άνετη νίκη με 86-62 κόντρα στον ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena, στον πρώτο αγώνα της Κυριακής για την 8η αγωνιστική της Α1 Γυναικών. Η ομάδα του Σελέν Ερντέμ έφτασε πια τις επτά σερί νίκες, δείχνοντας ξανά το βάθος και την ποιότητά της. Παρά την αντίσταση των γηπεδούχων, ειδικά από τα νεαρά κορίτσια τους στην τέταρτη περίοδο, οι πράσινες έλεγξαν πλήρως το ματς.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες χτίσανε γρήγορα προβάδισμα, κλείνοντας το ημίχρονο στο 59-35 με εννιά εύστοχα τρίποντα σε δεκαεννέα προσπάθειες. Στο δεύτερο μισό η εικόνα άλλαξε λίγο, αφού ευστόχησαν μόνο σε δύο τρίποντα, μα έφτασαν και στο +35 πριν το τέλος. Ο ΠΑΟΚ πάλεψε σκληρά, ρίχνοντας και τις μικρές αθλήτριές του στο παιχνίδι.
Η Πάνγκελα Μπεκίρι, γεννημένη το 2010, έκανε ντεμπούτο με τρεις πόντους από την αρχή και βοήθησε να μειωθεί η διαφορά στο φινάλε.
Αποβολή και ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ
Η Ιωάννα Κυπριανού αποβλήθηκε νωρίς, στα 1:52 του πρώτου ημιχρόνου, λόγω αντιαθλητικού και τεχνικής ποινής. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 2-5 ρεκόρ, μα έδειξαν χαρακτήρα με τις νεαρές. Το ματς κρίνεται σημαντικό στην κούρσα της κατηγορίας, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε χτες τον Αμύντα 84-66.
Τα δεκάλεπτα: 23-34, 35-59, 47-75, 62-86
Διαιτητές: Λουλουδιάδης-Νέδογλου-Μιχέλη
ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Τσιχλάκη, Κυπριανού 4(1), Γουίλιαμς 13(2), Ράπτη, Μπεκίρι 3, Ράτσα 7(1), Μπάρμπεϊ 19(3), Παπαϊωάννου 4, Γκρέισον 4, Ζορμπαλά, Σταμουλίδου, Μπάνου 8.
Παναθηναϊκός (Ερντέμ): Φιτζέραλντ 10, Κωτούλα 3(1), Μπράουν 12(2), Κουμαντσιώτου 2, Γαλανόπουλος 6(2), Πολυμένη 2, Βίτολα 13(3), Χατζηλεοντή 6, Κριμίλη 11(2), Χατζηγιακουμή 2, Πρινς 19(1).
Η 8η αγωνιστική σε εξέλιξη
Σάββατο 29/11: Αμύντας-Ολυμπιακός 66-84
Κυριακή 30/11: 13:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 62-86
Ζωφριάς 15:00 ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας-Ανόρθωση Βόλου Ρίζος-Λεβεντάκος-Μπακετέα
Δ. Καλτσάς 16:00 Αθηναϊκός-Πρωτέας Βούλας Βαγγάλης-Καραπαπάς-Ιωάννου
Ιωαννίνων (Ν) 17:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθλητικός Καρπάνος-Κατωτικίδης-Ελ Ανύ
Για τα live streams των επόμενων αγώνων δείτε ΕΔΩ
Η photo gallery από το PAOK SPORTS ARENA: