Μακελειό στη Μόσχα: Ανησυχητική αύξηση στους νεκρούς, 11 συλλήψεις

Μακελειό στη Μόσχα: Ανησυχητική αύξηση στους νεκρούς, 11 συλλήψεις

Αναφορές σε συλλήψεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε η FSB

Τουλάχιστον 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση στα περίχωρα της Μόσχας, όπως ανέφερε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες που αριθμούν σχεδόν τους 200. Η αιτία των θανάτων αναφέρεται σε πυροβολισμούς και δηλητηριάσεις από πυροβόλα και καύσιμα προϊόντα. Επιπλέον, αναφέρθηκε η χρήση εύφλεκτου υγρού για την ενεργοποίηση πυρκαγιάς σε αίθουσα συναυλιών, με τους ερευνητές να προχωρούν σε εξετάσεις γενετικού κώδικα και βαλλιστικές εξετάσεις.

Η Επιτροπή της Ρωσίας και ο κυβερνήτης της Μόσχας προειδοποιούν για αυξανόμενο αριθμό θυμάτων, με παιδιά να περιλαμβάνονται σε αυτούς. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι υπάρχουν τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται, ενώ μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και παιδιά. Κάποια από τα θύματα κατατάσσονται στις ηλικίες από 33 έως 71 ετών.

Ανακοίνωση: Η Ρωσία θα δικαιοσύνη τους υπεύθυνους

Ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα επιβάλει κυρώσεις στους υπαίτιους της επίθεσης. Επιπλέον, καταδίκασε την τρομοκρατία και εξέφρασε την απειλή που αντιπροσωπεύει για την Ρωσία. Ακόμη, η FSB ενημέρωσε ότι συνελήφθησαν 11 άτομα μετά την επίθεση, με 4 εξ αυτών να σχετίζονται με τα γεγονότα. Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ρωσία: Η FSB αποκαλύπτει σχέδια των ύποπτων για τη Μόσχα

Η ρωσική FSB αναφέρει ότι οι ύποπτοι της επίθεσης είχαν σκοπό να διαφύγουν στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ. Υπήρξε επίσης αναφορά σε συλλήψεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Η Ουκρανία απορρίπτει κάθε συνδεσμολογία με την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ