Ο Παναιτωλικός πάλεψε σκληρά με τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο, αλλά έφυγε με ήττα 1-0 στην 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έκανε ό,τι μπορούσε, όμως ένα γκολ από στημένη φάση αποφάσισε το ματς. Ο προπονητής μίλησε ανοιχτά μετά το τέλος, λέγοντας ότι οι παίκτες του άξιζαν κάτι παραπάνω.
Σε μια αναμέτρηση που κράτησε σε ένταση τους φιλάθλους, ο Παναιτωλικός πίεσε τους Πειραιώτες σε πολλές στιγμές. Το γκολ των ερυθρόλευκων ήρθε από εκτέλεση σταθερής φάσης και άλλαξε την εικόνα. Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε καλά το προβάδισμα μέχρι το τέλος.
Δηλώσεις Αναστασίου για την ήττα από Ολυμπιακό
Αμέσως μετά το σφύριγμα, ο Γιάννης Αναστασίου βγήκε μπροστά στους δημοσιογράφους και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του. Εξήγησε ότι τακτικά η ομάδα του λειτούργησε άψογα, αλλά οι ευκαιρίες χάθηκαν σε κρίσιμες φάσεις. Απέναντι σε παίκτες σαν αυτούς του Ολυμπιακού, λες, πρέπει να είσαι πιο ψύχραιμος.
«Το κεφάλι μας πρέπει να είναι ψηλά. Τακτικά ήμασταν πολύ καλοί. Από τις στημένες ήρθε το γκολ. Τις ευκαιρίες σου απέναντι σε τέτοιες ομάδες κοιτάς να τις εκμεταλλεύεσαι, δεν ήταν εύκολο απέναντι σε ομάδες που είναι συνηθισμένες να παίζουν σε υψηλές εντάσεις. Αν συνεχίσουμε έτσι θα μπορούν να είναι καλύτερα τα πράγματα».
Η φάση με τον Αλέκσιτς και οι ελπίδες για μετά
Ρώτησαν τον Αναστασίου και για εκείνη τη χαμένη ευκαιρία του Αλέκσιτς, που θα μπορούσε να γυρίσει το ματς. Εκείνος απάντησε κατευθείαν, χωρίς περιστροφές. Είπε ότι ναι, θα άλλαζε τα πάντα αν μπαίνανε εκείνο το γκολ, αλλά τώρα μετράει το τελικό σκορ.
Για τη φάση του Αλεκσιτς κι αν ήταν αλλιώς τα πράγματα: «Θα ήταν διαφορετική η εικόνα, στο ματς μετράει αυτός που βάζει τα γκολ. Είναι κρίμα, προσπαθήσαμε και σήμερα δικαιούμασταν κάτι περισσότερο απ’ αυτό το σκορ». Ο Παναιτωλικός συνεχίζει την πορεία του στη λίγκα, με τον προπονητή να ζητάει από τους παίκτες του να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά για τα επόμενα.