Το νέο Members Club / Platinum Lounge του Παναθηναϊκού AKTOR στο Telekom Center Athens παρουσιάστηκε επίσημα την Παρασκευή σε εκδήλωση για τα media, με τον χώρο των 1.220 τετραγωνικών μέτρων να είναι πλέον έτοιμος να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του. Το έργο κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ και ολοκληρώθηκε σε μόλις 58 ημέρες, ενώ εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο των 35 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του γηπέδου.
Ο σχεδιασμός ανήκει στον αρχιτέκτονα Κώστα Γκάγκο και την εταιρεία White Veil / Gagos Architecture & Design, που συνδύασαν την ατμόσφαιρα των κλασικών Gentlemen’s Clubs με σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές. Ο ίδιος ο Γκάγκος μίλησε για ένα από τα καλύτερα member lounges στην Ευρώπη, με τον χώρο να περιλαμβάνει δύο κεντρικά μπαρ με τεράστια μπουκαλιέρα, πλήρως οργανωμένη open kitchen με μπουφέ, sushi bar, χώρο καφέ και cigar room.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις περιοχές lounge που μετατρέπονται σε event space, ενώ υπάρχει και υποδομή για μουσικούς και DJ. Το σημείο αναφοράς όμως είναι ο «κρυφός κήπος» με ειδικό φωτισμό, που προσθέτει μια ξεχωριστή αισθητική στην όλη σύνθεση. Η συμμετρία και η προσοχή στη λεπτομέρεια κυριαρχούν σε κάθε γωνιά του χώρου.
Το lounge βρίσκεται στο επίπεδο του glass floor, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ανοίγεις την πόρτα και βγαίνεις απευθείας στον αγωνιστικό χώρο», μια δυνατότητα που δεν συναντάται συχνά σε ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο χώρος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και από την Ευρωλίγκα κατά τη διάρκεια του Final Four που θα διεξαχθεί στο T-Center από τις 22 έως τις 24 Μαΐου.
Με το συγκεκριμένο εγχείρημα, ο Παναθηναϊκός AKTOR επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα στη φιλοξενία γηπέδων, βάζοντας τον πήχη ψηλά για όλους τους υπόλοιπους. Το ερώτημα πλέον είναι πώς θα ανταποκριθούν οι φίλαθλοι που θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά αυτή την εμπειρία, που σύμφωνα με τους δημιουργούς της είναι μοναδική στην Ευρώπη.
View this post on Instagram
