Ο Ολυμπιακός έφυγε με το τρίποντο από το Αγρίνιο, νικώντας 1-0 τον Παναιτωλικό χάρη σε ένα γκολ του Ελ Κααμπί. Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν αρκετά κόντρα στην πεισματάρικη άμυνα των γηπεδούχων, αλλά κράτησαν την πρωτοβουλία και βρήκαν λύση σε στατική φάση. Με αυτό το αποτέλεσμα, κλείνουν την 12η αγωνιστική στην κορυφή της βαθμολογίας.
Παρά τις προσπάθειες, ο Ολυμπιακός δεν έφτιαξε πολλές μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος, ενώ ο Παναιτωλικός έψαξε αντεπιθέσεις. Στο 70′ ήρθε η λύτρωση, με τον Ελ Κααμπί να καρφώνει με κεφαλιά από κόρνερ του Γιαζίτσι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.
Έτσι, οι ερυθρόλευκοι φτάνουν στους 31 βαθμούς και μένουν μόνοι πρώτοι, με την έκτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Παναιτωλικός κολλάει στους 12 και μένει ένατος. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ γυρίζει γρήγορα σε ρυθμό αγώνων, αφού μεσοβδόμαδα παίζει Κύπελλο με την Ελλάς Σύρου και μετά υποδέχεται τον ΟΦΗ.
Η εξέλιξη του αγώνα
Από νωρίς, ο Ολυμπιακός πήρε την μπάλα και έψαξε γκολ από τα πλάγια. Στο 3′ ο Στρεφέτσα έβγαλε σέντρα, αλλά ο Γιάρεμτσουκ δεν πρόλαβε καλά. Λίγο μετά, ο Κοστίνια δοκίμασε μόνος του, με τον Γιάρεμτσουκ να στέλνει άουτ.
Οι γηπεδούχοι κλείστηκαν πίσω και περίμεναν λάθη. Στο 12′ ο Μπρούνο σέντραρε, ο Κοστίνια πήρε κεφαλιά ελεύθερος, αλλά ο Τσάβες έπιασε εύκολα. Μετά το 20′, ο Ελ Κααμπί προσπάθησε ατομικά από αριστερά, χωρίς αποτέλεσμα.
Κοντά στο γκολ έφτασε ο Ολυμπιακός στο 32′, με τον Νασιμέντο να φαλτσάρει από μακριά και να χτυπάει λίγο πάνω από δοκάρι. Ο Ζέλσον δοκίμασε δυο φορές, άστοχα. Στο 35′, το γύρισμά του έδιωξε ο Γκαρθία προ του Ελ Κααμπί.
Ο Παναιτωλικός είδε την πρώτη του στιγμή στο 38′, με άστοχο σουτ του Κοντούρη. Πριν το διάλειμμα, ο Ρέτσος κεφαλιά από κόρνερ, αλλά ο Τσάβες μπλόκαρε. Ο αρχηγός τραυματίστηκε και βγήκε, μπήκε ο Καλογερόπουλος.
Δεύτερο ημίχρονο και νίκη
Αλλαγή και για τους Αγρινιώτες στην ανάπαυλα, ο Άλεξιτς πήρε θέση του Αγκίρε. Στο 49′ ο Στρεφέτσα σούταρε μακριά, ο Τσάβες δεν ανησύχησε. Άμεσα, ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη φάση, με τον Άλεξιτς να χάνει σε τετ-α-τετ από τον Τζολάκη.
Στο 55′ ο Ελ Κααμπί έχασε κεφαλιά από σέντρα του Μάρτινς. Ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε τρία, μπήκαν Ροντινέι, Μουζακίτης, Γιαζίτσι. Στο 65′ σουτ του Μουζακίτη κόντραρε σε κόρνερ, από κει άστοχη κεφαλιά Γιάρεμτσουκ.
Άλλη ευκαιρία για Παναιτωλικό στο 68′, ο Μαυρίας πέρασε, αλλά ο Καλογερόπουλος μπλόκαρε τον Άλεξιτς. Και τότε, στο 70′, κόρνερ από Γιαζίτσι, ο Ελ Κααμπί έκανε το 1-0 με δυνατή κεφαλιά. Δέκατο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.
Μετά, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν, έδωσαν ρυθμό γρήγορο. Στο 85′ ο Μπρούνο σούταρε άουτ από μακριά. Στο 86′, συρτό γύρισμα Αγπάκη, ο Λουίς πλάσαρε παράλληλα.
Διπλή ευκαιρία έχασε ο Γιαζίτσι στο τέλος, ο Τσάβες έκανε άψογο save. Στο 90’+2, ο Τσούρας πλάσαρε λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός άντεξε.
MVP: Ο Ελ Κααμπί. Έδωσε πάλι τη νίκη με το κρίσιμο τέρμα του.
Ο διαιτητής Τσακαλίδης έλεγξε καλά το ματς, χωρίς μεγάλα λάθη και χωρίς VAR.
Οι συνθέσεις
Παναιτωλικός (Αναστασίου): Τσάβες – Μαυρίας, Κόγιτς, Γκαρθία (83’ Νικολάου), Μανρίκε – Μπουχαλάκης, Ματσάν, Κοντούρης (61’ Λουίς), Εστεμπάν (83’ Αγπάκης), Σμυρλής (75’ Τσούρα), Αγκίρε (46’ Άλεξιτς)
Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (60’ Ροντινέι), Ρέτσος (45’+1’ Καλογερόπουλος), Μάνσα, Μπρούνο, Έσε, Νασιμέντο (60’ Μουζακίτης), Μάρτινς, Στρεφέτσα (60’ Γιαζίτσι), Γιάρεμτσουκ (80’ Ντάνι Γκαρθία), Ελ Κααμπί
Διαιτητής: Τσακαλίδης. Βοηθοί: Νικολακάκης, Κόλλιας. Τέταρτος: Κόκκινος. VAR: Ευαγγέλου, Πουλικίδης.