Πρόταση ανταλλαγής ομήρων για την επίτευξη παύσης του πολέμου στο Ισραήλ

Πρόταση ανταλλαγής ομήρων για την επίτευξη παύσης του πολέμου στο Ισραήλ

Αν και έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις ανάμεσα στο Μπαχρέιν και το Ισραήλ, οι πρέσβεις των δύο χωρών αποχώρησαν από τις πρωτεύουσες.

Ο πρίγκιπας διάδοχος του Μπαχρέιν πρότεινε την ανταλλαγή ομήρων μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ με σκοπό την επίτευξη παύσης των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, υποστήριξε ότι η επίλυση των δύο κρατών και η συμμετοχή των ΗΠΑ είναι απολύτως αναγκαία. “Πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά”, τόνισε, καλώντας τη χρήση ειλικρινής διπλωματίας και εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να θρηνούν και να αναρωτούν για την κρίση που τους οδήγησε στον πόλεμο.

Το Μπαχρέιν εξομάλυνε τις σχέσεις του με το Ισραήλ το 2020, καθώς ανησυχούσε για την επιρροή του Ιράν στην περιοχή. Επίσης, αποτελεί σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ και φιλοξενεί τον αμερικανικό Πέμπτο Στόλο.

Καταδίκη της κατάστασης στη Γάζα και ανακοίνωση αποχώρησης πρεσβευτών

Στο ενδιάμεσο, το κοινοβούλιο του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι ο Ισραηλινός πρεσβευτής αποχώρησε από τη χώρα, ενώ ανεπιβεβαίωτη παραμένει η αποχώρηση του ομολογου του από το Ισραήλ. Ο πρίγκιπας Σαλμάν καταδίκασε την κατάσταση στη Γάζα και εξέφρασε τις “κόκκινες γραμμές” του Μπαχρέιν που περιλαμβάνουν την εκτόπιση των Παλαιστινίων “τώρα ή οποιαδήποτε στιγμή”, την ανακατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ και τη στρατιωτική απειλή από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Ακόμη, ζήτησε τη διενέργεια εκλογών στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ως μέσο για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη και τη διασφάλιση της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ