Πανικός στο τέλος της πανηγυρικής παρέλασης των Kansas City Chiefs μετά την κατάκτηση του Super Bowl

Πανικός στο τέλος της πανηγυρικής παρέλασης των Kansas City Chiefs μετά την κατάκτηση του Super Bowl

Την Τετάρτη (14/2) σημειώθηκε αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην πανηγυρική παρέλαση για τον τίτλο του Super Bowl που πραγματοποίηθηκε στο Κάνσας των ΗΠΑ για την ομάδα των Kansas City Chiefs. Ο απολογισμός του περιστατικού περιλαμβάνει ένα νεκρό και τουλάχιστον 22 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και παιδιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ πέντε σε “σοβαρή κατάσταση”. Επίσης, άλλοι πέντε άνθρωποι αναζητούν ιατρική φροντίδα και δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο τραυματισμός τους προήλθε από πυροβολισμό. Ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε τελικά στους 22, ενώ οι αρχές συνεχίζουν να εργάζονται για να καθορίσουν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Η τραγική απώλεια μιας μητέρας

Η 45χρονη Lisa Lopez-Galvan, DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό “KKFI 90.1 FM”, ήταν μία από τους θανάτους στο περιστατικό. Η κοινότητα εξέφρασε τη θλίψη της για τον χαμό της αγαπημένης τους DJ, εκφράζοντας τις συλλυπητήριές της στην οικογένειά της.

Φωτογραφία της Lisa Lopez-Galvan, DJ του KKFI που σκοτώθηκε στους πυροβολισμούς στο Κάνσας Σίτι

Σύλληψη ύποπτων και ηρωική αντίδραση οπαδών

Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα σχετικά με το περιστατικό και ανακοίνωσε την κατάσχεση όπλων. Επίσης, κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν την ηρωική προσπάθεια οπαδών να αφοπλίσουν έναν από τους δράστες. Όλα τα μέλη της αποστολής των Kansas City Chiefs επιβεβαιώθηκε ότι είναι ασφαλή, μεταδίδοντας ο δήμαρχος ενημέρωση προς τον κόσμο.

Πανικός και αντιδράσεις

Καθώς ο λαός παρακολουθούσε την παρέλαση, οι πυροβολισμοί συνέβαλλαν στη δημιουργία χάους. Πολίτες τρέχαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, με αστυνομικούς να σπεύδουν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Άλλο ένα αιματηρό περιστατικό στις ΗΠΑ

Οι πυροβολισμοί στο Κάνσας Σίτι αυτού του έτους αποτελούν τον 48ο μαζικό πυροβολισμό στις ΗΠΑ. Ο τραγικός απολογισμός της βίας αυτού του είδους στην πολιτεία του Μιζούρι είναι ήδη εντυπωσιακός, με τουλάχιστον 154 περιστατικά από το 2013 και αρκετές δεκάδες θανάτους και τραυματίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ