Ο Μπάιντεν δίνει απάντηση στους επικριτές: «Η μνήμη μου είναι μια χαρά»

Ο Μπάιντεν δίνει απάντηση στους επικριτές: «Η μνήμη μου είναι μια χαρά»

Η ηλικία του Μπάιντεν αποτελεί το κύριο θέμα ανησυχίας για τους ψηφοφόρους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν εξέφρασε την οργή του για την έρευνα σχετικά με την διαχείριση εμπιστευτικών αρχείων, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση τη μνήμη του. Ο Μπάιντεν έκανε μια απρόσμενη δήλωση το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) στους δημοσιογράφους, διαβεβαιώντας τους ότι «η μνήμη μου είναι εξαιρετική». Ο κ. Μπάιντεν αντέδρασε στην κατηγορία περί δυσκολίας στο να θυμηθεί πότε πέθανε ο γιος του, λέγοντας: «Πώς τολμά κάποιος να ισχυριστεί κάτι τέτοιο;». «Έχω καλές προθέσεις, είμαι ηλικιωμένος και ξέρω τι κάνω, που να πάρει. Δεν έχω προβλήματα μνήμης», αντέταξε ο Αμερικανός πρόεδρος, 81 ετών, τονίζοντας ότι ο ειδικός εισαγγελέας Χουρ ανέφερε στην έκθεσή του πως δεν θυμόταν πότε πέθανε ο γιος του Μπο. Προσέθεσε επίσης: «Πώς τολμά αυτός, διάβολε;».

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Χουρ αποφάσισε να μην διενεργηθεί ποινική δίωξη κατά του Μπάιντεν για ανεπαρκή διαχείριση αρχείων. Ωστόσο, η έκθεσή του περιλάμβανε αρκετές καυστικές παρατηρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η μνήμη του προέδρου είχε «σημαντικούς περιορισμούς». Ανέφερε επίσης ότι θα ήταν δύσκολο να κατηγορηθεί ο πρόεδρος για ανεπαρκή διαχείριση φακέλων, διότι σε μια πιθανή δίκη, ο κ. Μπάιντεν θα παρουσιαζόταν πιθανώς σε μια κριτική θέση, όπως η δική μας συνέντευξη μαζί του, ως ένας ευγενικός, καλοπροαίρετος, ηλικιωμένος άνδρας με προβλήματα μνήμης».

Η ηλικία του Μπάιντεν αποτελεί την κύρια ανησυχία για τους ψηφοφόρους

Ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, παρά την ηλικία του, ήταν το ιδανικό άτομο για να διαδεχθεί τη θέση του προέδρου. Σχετικά με συνεντεύξεις που παραχώρησε στον ειδικό σύμβουλο προς τα τέλη του προηγούμενου έτους, δήλωσε: «Ήμουν πολύ απασχολημένος. Έπεσα στη μέση της διαχείρισης μιας διεθνούς κρίσης», – αναφερόμενος στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που σημειώθηκαν μια μέρα πριν. Η ηλικία του Μπάιντεν αποτελεί το βασικό θέμα ανησυχίας για τους ψηφοφόρους που συμμετέχουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Κατά την βραδινή συνέντευξη τύπου της Πέμπτης και καλούμενος να αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Γάζας, μπέρδεψε τους προέδρους του Μεξικού και της Αιγύπτου. «Νομίζω ότι όπως γνωρίζετε αρχικά, ο πρόεδρος του Μεξικού, Σίσι, δεν ήθελε να ανοίξει την πύλη για να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικού υλικού. Μίλησα μαζί του. Τον έπεισα», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ