Εκατομμύρια ευρώ για μία πινακίδα κυκλοφορίας

Εκατομμύρια ευρώ για μία πινακίδα κυκλοφορίας

Πολλές χώρες επιτρέπουν τη δημιουργία εξατομικευμένων πινακίδων κυκλοφορίας για ένα όχημα, με βάση τα προτιμώμενα νούμερα και γράμματα, χωρίς επιπλέον κόστος. Αυτές οι πινακίδες μπορούν να μεταβιβαστούν σε άλλο όχημα με καθορισμένο ποσό, ανάλογα με το ενδιαφέρον του αγοραστή. Καθιστώντας τις πολύτιμες αντικείμενα για επενδυτές και συλλέκτες, η αξία τους μπορεί να φτάσει από μερικές χιλιάδες ευρώ έως εκατομμύρια.

Σε αυτήν την περίπτωση, πρόκειται για την πιο περιζήτητη πινακίδα κυκλοφορίας στην Αυστραλία, η οποία ήταν διαθέσιμη για πώληση πριν από περίπου έναν αιώνα. Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη πινακίδα “NSW 1” βγαίνει σε δημοπρασία, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Άμεσα προσέλκυσε το ενδιαφέρον συλλεκτών και επενδυτών, με την αξία της να ανέρχεται σε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, περίπου 6,12 εκατομμύρια ευρώ, μέσα σε τρεις ημέρες.

Η πινακίδα εκδόθηκε το 1910

Η πινακίδα εκδόθηκε το 1910 στον πρώτο Αρχηγό της Αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Θεωρείται η πρώτη πινακίδα κυκλοφορίας σε αυτοκίνητο στη χώρα. Αργότερα πωλήθηκε στον Βρετανό επιχειρηματία Sir Frederick Stewart και, μετά τον θάνατό του, κληρονομήθηκε από τη σύζυγό του.

Η Majorie Stewart ποτέ δεν προτίθετο να πουλήσει την πινακίδα, αν και τη δεκαετία του ’80 δέχτηκε προσφορά 200.000 δολαρίων Αυστραλίας. Μετά τον θάνατό της, η πινακίδα πέρασε στα χέρια των κληρονόμων και, 24 χρόνια αργότερα, βγήκε σε δημοπρασία με ποσό που ανέρχεται περίπου σε 6,12 εκατομμύρια ευρώ. Η δημοπρασία εξακολουθεί να είναι ενεργή και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες. Εν τέλει, αν η πινακίδα αλλάξει χέρια, θα καταλάβει τη θέση που της αξίζει ως μία από τις πιο πολύτιμες στον κόσμο.

pinakida kikloforias apisteuto poso2

Car and Moto.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ