Απορρίφθηκε η προσφυγή του Μπρέιβικ κατά του νορβηγικού κράτους

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Μπρέιβικ κατά του νορβηγικού κράτους

Η προσφυγή του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ κατά του νορβηγικού κράτους απορρίφθηκε σήμερα από δικαστήριο του Όσλο. Ο κατά συρροή δολοφόνος είχε κατηγορήσει το κράτος για απάνθρωπη μεταχείριση, αλλά η προσπάθειά του να τερματίσει την απομόνωσή του στη φυλακή απορρίφθηκε επίσημα από το δικαστήριο.

Ο Μπρέιβικ εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών για τη δολοφονική επίθεσή του το 2011, όπου σκότωσε 77 ανθρώπους. Από το 2022, κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, όμως ο διευθυντής της φυλακής τόνισε ότι ο δράστης διαθέτει εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες κράτησης, με ιδιωτικούς χώρους για διαβίωση, μελέτη και άσκηση και πρόσβαση σε κουζίνα, τηλεόραση και κονσόλα Xbox.

Η απόρριψη της προσφυγής ανοίγει τον δρόμο για τη συνέχιση της κράτησής του και προκαλεί αντιδράσεις στη χώρα και στο εξωτερικό, αφού ο Μπρέιβικ εξακολουθεί να δηλώνει ότι η απομόνωση είναι οδυνηρή και σκέφτεται την αυτοκτονία καθημερινά.

Στις 22 Ιουλίου, 2011, πριν από επτά χρόνια σήμερα, ο μόνος λύκος τρομοκράτης Άντερς Μπρέιβικ πραγματοποίησε φονικές επιθέσεις στη Νορβηγία που στοίχισαν πάνω από εβδομήντα ζωές. Τιμούμε τα θύματα και δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε το μίσος που γεννά τέτοιους τρομοκράτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ