Η Tesla προσφέρει αποπληρωμή μέχρι 7 χρόνια – Πόσο επικερδές είναι τελικά;

Η Tesla προσφέρει αποπληρωμή μέχρι 7 χρόνια – Πόσο επικερδές είναι τελικά;

Η αμερικανική μάρκα Tesla αντιμετωπίζει τις οικονομικές προκλήσεις της εποχής προσφέροντας νέες χρηματοδοτικές προσφορές στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά των ηλεκτρικών της μοντέλων. Με τον πληθωρισμό και τα αυξανόμενα επιτόκια να επηρεάζουν τις αγορές, η Tesla αποφάσισε να διευκολύνει τους πελάτες της προσφέροντάς τους χρηματοδότηση με διάρκεια έως και 84 μήνες, δηλαδή 7 χρόνια.

tesla11 2

Η Tesla προσφέρει επίσης αποπληρωμές σε διάφορα χρονικά διαστήματα, όπως 36, 48, 60 ή 72 μήνες, για διάφορα μοντέλα. Για παράδειγμα, ένα Model 3 με αρχική τιμή 40.240 δολάρια προσφέρεται με χρηματοδότηση 84 μηνών, αρχική προκαταβολή 4.500 δολάρια και μηνιαίες πληρωμές 551 δολάρια με επιτόκιο 6,39%. Μετά την ολοκλήρωση της αποπληρωμής, το τελικό κόστος του αυτοκινήτου ανέρχεται σε 50.784 δολάρια με συνολικό κόστος πίστωσης 10.544 δολάρια.

tesla3 4

Αναλύοντας τα δεδομένα των προσφορών της Tesla στις ΗΠΑ, διαπιστώνουμε ότι αυτές δεν είναι πραγματικά επικερδείς για τον πελάτη. Η τελική τιμή του αυτοκινήτου είναι πολύ υψηλότερη από την αρχική τιμή, παρά την χαμηλή μηνιαία πληρωμή. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου η Tesla προσφέρει χρηματοδοτικά προγράμματα με επιτόκιο 7,5%, αλλά το τελικό κόστος μεταβάλλεται ανάλογα με την προκαταβολή, την διάρκεια και το επιτόκιο. Συνεπώς, προτού αποφασίσει κάποιος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο Tesla με έστω και ευνοϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά το συνολικό κόστος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ