Λουίς Ενρίκε: Η κατάκτηση του Champions League παραμένει ο στόχος της Παρί Σεν Ζερμέν για τη νέα σεζόν

Λουίς Ενρίκε: Η κατάκτηση του Champions League παραμένει ο στόχος της Παρί Σεν Ζερμέν για τη νέα σεζόν

Η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, λυγίζοντας την Άρσεναλ στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Η ομάδα από το Παρίσι πανηγυρίζει το δεύτερο συνεχόμενο Champions League της, αποδεικνύοντας πως ξέρει να διαχειρίζεται την πίεση των μεγάλων τελικών.

Η κυριαρχία και τα λόγια του Λουίς Ενρίκε

Κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στην άσπρη βούλα, οι οπαδοί κρατούσαν την ανάσα τους. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λουίς Ενρίκε στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του και στην ικανότητα τους να ξεπερνούν τα εμπόδια που έβαζε η αντίπαλη άμυνα. «Το αξίζαμε. Ίσως σήμερα και οι δύο ομάδες άξιζαν τη νίκη, αλλά με τον τρόπο που παίξαμε όλη τη σεζόν, αξίζαμε να κερδίσουμε το Champions League. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και προσπαθούμε να είμαστε εκεί και του χρόνου – γιατί όχι;» είπε ο προπονητής των νικητών.

Οι δυσκολίες απέναντι στην Άρσεναλ

Δυσκολεύτηκαν πολύ οι παίκτες της γαλλικής ομάδας να βρουν ρυθμό στο γήπεδο. Η Άρσεναλ πήρε νωρίς το προβάδισμα και έκλεισε τους διαδρόμους με πειθαρχία κάνοντας το έργο των Παριζιάνων βουνό. «Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο γι΄ αυτούς. Μετά από αυτό, ξέρουν πώς να αμύνονται. Ήταν πολύ δύσκολο. Έχουμε συνηθίσει να επιτιθέμεθα με αυτόν τον τρόπο με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα, αλλά απέναντί τους είναι δύσκολο, είναι δυνατοί σωματικά, πολύ σκληροί» πρόσθεσε ο Λουίς Ενρίκε, αναγνωρίζοντας την αξία του αντιπάλου στον τελικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ