Δηλώσεις του διπλωματικού συμβούλου του Ερντογάν για τα επεισόδια στην Κύπρο

Δηλώσεις του διπλωματικού συμβούλου του Ερντογάν για τα επεισόδια στην Κύπρο

Ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, έκανε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στη νεκρή ζώνη της Κύπρου. Εξέφρασε την άποψη ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Ελληνοκύπριοι εκπροσωπώντας ολόκληρο το νησί. Αναφερόμενος στην ενιαία προσέγγιση της ΕΕ σε άλλα θέματα, επεσήμανε ότι αυτή προκαλεί αρνητικές εξελίξεις. Τόνισε επίσης την προσήλωση της “Τουρκοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου” στην προστασία των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού.

Συγκεκριμένα, ο Κιλίτς αναφέρθηκε σε ένα έργο που η τουρκοκυπριακή πλευρά θεωρεί ανθρωπιστικό, ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά το χαρακτηρίζει ως στρατιωτικό σχέδιο. Εξήγησε ότι πρόκειται για τη μεταφορά νερού και υπηρεσιών υγείας σε ένα χωριό όπου ζουν τουρκοκύπριοι και ελληνοκύπριοι, και υπογράμμισε την ανάγκη για την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων εκεί.

Ο Κιλίτς κατέληξε λέγοντας ότι αυτό το ζήτημα αναφέρθηκε ήδη στον ΟΗΕ και υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την τουρκοκυπριακή πλευρά στον επίλυση της διένεξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ