Αριθμός 241 περιστατικών σαλμονέλας σε ταξιδιώτες που επέστρεφαν στη Μεγάλη Βρετανία από την Τουρκία

Αριθμός 241 περιστατικών σαλμονέλας σε ταξιδιώτες που επέστρεφαν στη Μεγάλη Βρετανία από την Τουρκία

Η υγειονομική υπηρεσία της Βρετανίας εξέδωσε προειδοποίηση για την αύξηση των κρουσμάτων σαλμονέλας μεταξύ των ταξιδιωτών που επιστρέφουν από την Τουρκία. Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανέφερε ότι έχουν επιβεβαιωθεί 241 κρούσματα, κυρίως συγκεντρωμένα στην περιοχή της Αττάλειας. Οι περισσότεροι ασθενείς που διαγνώστηκαν είχαν καταναλώσει τρόφιμα από διάφορα ξενοδοχεία ως μέρος ενός πακέτου all-inclusive. Ο UKHSA παρέχει συμβουλές για την προφύλαξη, καθώς συνεργάζεται με τουριστικούς οργανισμούς και τις τουρκικές αρχές δημόσιας υγείας.

τουρκια2

Η UKHSA συνιστά στους Βρετανούς ταξιδιώτες να καταναλώνουν μόνο φρέσκα και καλά μαγειρεμένα τρόφιμα, ζεστά φρούτα που μπορούν να καθαριστούν και παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, προτείνει τον πλήρη πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό και μετά την χρήση της τουαλέτας για να αποφευχθεί η εξάπλωση της ασθένειας. Περισσότερες έρευνες γίνονται από τον UKHSA για την κατανόηση και περιορισμό της εξάπλωσης αυτών των κρουσμάτων σαλμονέλας.

τουρκια3

Σύμφωνα με τη MailOnline, πάνω από 130 τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων 50 παιδιών, που αρρώστησαν στο θέρετρο Rixos Sungate στην Τουρκία έχουν ζητήσει νομική βοήθεια για την υπόθεσή τους. Οι ασθενείς, πολλοί εξ αυτών παιδιά, έχουν υποστεί σοβαρή γαστρεντερίτιδα με συμπτώματα όπως διάρροια και εμετό. Οι γονείς καταγγέλλουν την κακή υγιεινή και την ατελείωτη αδιαφορία του θερέτρου. Επίσης, πολλά από τα κρούσματα αφορούν σαλμονέλα, η οποία είναι επικίνδυνη για παιδιά και ηλικιωμένους. Έχει κινηθεί νομική διαδικασία κατά του θερέτρου.

τουρκια5

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ