Πρίγκιπας Χάρι τίτλος: Η βασιλική οικογένεια τον “υποβάθμισε”

Πρίγκιπας Χάρι τίτλος: Η βασιλική οικογένεια τον “υποβάθμισε”

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει μετακινηθεί σε μια χαμηλότερη θέση στην ιστοσελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς ο τίτλος του “Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας” έχει αφαιρεθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποφάσισαν αθόρυβα να αφαιρέσουν τον τίτλο “His Royal Highness” (HRH) από τον πρίγκιπα Χάρι στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας. Αυτή η αλλαγή έγινε σύμφωνα με τη συμφωνία Megxit του 2020, στην οποία ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν από τις επίσημες βασιλικές αρμοδιότητες.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, έχουν μετακινηθεί σε χαμηλότερη θέση. Αναφέρονται ως Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ αντίστοιχα.

Τι ισχύει για τη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο

Παρόλη την αφαίρεση του τίτλου, ο πρίγκιπας Χάρι παραμένει πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Πριν από αυτόν είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα τρία παιδιά του. Επίσης, τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Άρτσι και Λίλιμπετ, έχουν τους τίτλους πρίγκιπας και πριγκίπισσα του Σάσεξ αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ