Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπάιντεν εκφράζει δυσπιστία για την ακρίβεια του απολογισμού θυμάτων που ανακοινώνουν οι Παλαιστίνιοι

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπάιντεν εκφράζει δυσπιστία για την ακρίβεια του απολογισμού θυμάτων που ανακοινώνουν οι Παλαιστίνιοι

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, περισσότερους από 6.500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περίπου 2.700 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο, δήλωσε χθες ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον αριθμό που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι για τα θύματα στη Γάζα. Παρόλα αυτά, ο Μπάιντεν ομολόγησε ότι υπάρχουν αθώοι νεκροί και ότι αυτό είναι το τίμημα του πολέμου. Ο πρόεδρος κάλεσε το Ισραήλ να είναι προσεκτικό και να προσπαθήσει να περιορίσει τους θανάτους αμάχων, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στους αριθμούς που ανακοινώνουν οι Παλαιστίνιοι, χωρίς να δώσει επεξηγήσεις για τον λόγο αυτής της δυσπιστίας.

Ο ρόλος της Χαμάς και η αντίδραση της Αμερικής

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε επίσης την Χαμάς ότι κρύβεται πίσω από τους αμάχους στη Γάζα και αυτό βάραινε το Ισραήλ στη μάχη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ωστόσο, ο Μπάιντεν τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους αθώους αμάχους, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Σε αντίδραση σε αυτές τις δηλώσεις ο Νιχάντ Άουαντ, εκτελεστικός διευθυντής του CAIR, κάλεσε τον Μπάιντεν να ζητήσει συγνώμη για τα σχόλιά του, αναφέροντας ότι δημοσιογραφικές έρευνες επιβεβαιώνουν τον υψηλό αριθμό των θυμάτων στη Γάζα και ότι υπάρχουν αναρίθμητα βίντεο που αποδεικνύουν τη βίαιη καταπίεση των Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ