Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Περίπου 3.000 από τις 45.000 βόμβες δεν έχουν εκραγεί

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Περίπου 3.000 από τις 45.000 βόμβες δεν έχουν εκραγεί

Προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει για τον άμαχο πληθυσμό

Περίπου 3.000 από τις 45.000 βόμβες που εκτοξεύτηκαν από το Ισραήλ εναντίον της Γάζας δεν έχουν εκραγεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις της οργάνωσης Handicap International. Αξιωματούχος της ΜΚΟ που ειδικεύεται στη δράση κατά των ναρκών προειδοποιεί ότι αυτό αντιπροσωπεύει σοβαρό κίνδυνο για τον άμαχο πληθυσμό. Σύμφωνα με τον Ζαν Πιερ Ντελομιέρ στο Radio France internationale, “Μεταξύ των 45.000 βομβών στη Γάζα, 3.000 δεν έχουν εκραγεί και αποτελούν επιπλέον κίνδυνο κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και για τους αμάχους”.

Η εκτίμηση αυτή αφορά τις βόμβες που παραμένουν ενεργές στην περιοχή από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024, καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ζαν Πιερ Ντελομιέρ έχει περάσει πολλές ημέρες στη Ράφα, όπου εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο.

Σύμφωνα με τον Ντελομιέρ, η επιτυχής παύση του πυρός θα επιτρέψει στη Handicap International να ξεκινήσει εργασίες εξουδετέρωσης ναρκών και αποκατάστασης των εκρηκτικών υπολειμμάτων πολέμου. Από τις αρχές του μήνα, η ΜΚΟ έχει αποστείλει δύο ειδικούς για 15 ημέρες στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσουν τις ανάγκες εξουδετέρωσης ναρκών. Η αξιολόγηση αυτή όχι μόνο θα διευκολύνει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό αλλά θα επιτρέψει και σε άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις να επιτελέσουν έργο στις πληγείσες περιοχές της Γάζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ