Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ – 26 χρόνια μετά τον θάνατο της Νταϊάνας

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ – 26 χρόνια μετά τον θάνατο της Νταϊάνας

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος που ήταν ιδιοκτήτης των Harrods και της Φούλαμ, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ακριβώς 26 χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του, Ντόντι, και της πριγκίπισσας Νταϊάνας, σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό τζαμί του Λονδίνου, σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις που απαιτούν την ταφή εντός 24 ωρών. Πηγές ανέφεραν ότι ο Αλ Φαγιέντ πέθανε το βράδυ της Πέμπτης και η κηδεία του έγινε την Παρασκευή.

Ποιος ήταν ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και αργότερα μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ήταν σημαντική δύναμη στην ανάπτυξη του Ντουμπάι. Ήταν ιδιοκτήτης των Harrods και της Φούλαμ, ενώ αγόρασε επίσης το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι. Ο Αλ Φαγιέντ παντρεύτηκε τη Σαμίρα Κασόγκι και απέκτησε έναν γιο, τον Ντόντι. Αργότερα, παντρεύτηκε τη Φινλανδή Heini Wathén και απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Ο γιος του, Ντόντι, είχε σχέση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και οι δύο τους έχασαν τη ζωή τους σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997. Μετά το δυστύχημα, ο Αλ Φαγιέντ ξεκίνησε τη δική του έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δύο τους σκοτώθηκαν λόγω της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, της έλλειψης ζώνης ασφαλείας και της αλλοπρόσαλλης οδήγησης των παπαράτσι που τους καταδίωκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ