Παρίσι: Κοριοί στην Καθημερινή Ζωή της Πόλης

Παρίσι: Κοριοί στην Καθημερινή Ζωή της Πόλης

Στο Παρίσι, τα προβλήματα με τους κοριούς φαίνεται να αυξάνονται, με τον Γάλλο υπουργό Μεταφορών να υπόσχεται εκπαιδευμένους σκύλους για να επιθεωρήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παρά τις δηλώσεις πως δεν υπάρχει επιδημία κοριών, οι αναφορές για προβλήματα με τους κοριούς συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, πέρα από τα μέσα μεταφοράς, υπήρξαν αναφορές για κοριούς σε κινηματογράφους και σχολεία. Επιπλέον, οι εταιρείες απολύμανσης ανέφεραν αυξημένη ζήτηση για ελέγχους, ενώ ορισμένοι ταξιδιώτες επιμένουν να αποφεύγουν τα μολυσμένα μέρη.

hotel

Αυξημένη Ζήτηση Ελέγχων

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, οι εταιρείες ελέγχου εντόμων αντιμετωπίζουν αυξημένη ζήτηση για επιθεωρήσεις με εκπαιδευμένους σκύλους στο Παρίσι. Ακόμη, τα ξενοδοχεία διοργανώνουν ελέγχους δωματίων ως προληπτικό μέτρο για την αποφυγή αρνητικής δημοσιότητας.

Εκτιμήσεις της υγειονομικής Αρχής Anses δείχνουν ότι μεταξύ 2017 και 2022 το 11% των νοικοκυριών στη Γαλλία προσβλήθηκαν από κοριούς.

Επανεμφάνιση των Κοριών

Μετά την εξαφάνισή τους τη δεκαετία του 1950, οι κοριοί επανεμφανίζονται σε μεγάλους αριθμούς λόγω της αστικοποίησης και των ταξιδιών. Τα έντομα έχουν γίνει ολοένα και πιο ανθεκτικά στις χημικές θεραπείες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ψυχολογική δυσφορία, άγχος και κατάθλιψη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien, η Βρετανία αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, με αύξηση 65% στις προσβολές με κοριούς.

bedbug

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ