«Krapopolis», πολλές αντιδράσεις για την προσβλητική σειρά του FOX για τον ελληνικό πολιτισμό

«Krapopolis», πολλές αντιδράσεις για την προσβλητική σειρά του FOX για τον ελληνικό πολιτισμό

Η σειρά «Krapopolis» του FOX προκαλεί αντιδράσεις από την ελληνοαμερικανική κοινότητα, καθώς χλευάζει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Η σειρά κινουμένων σχεδίων παρουσιάζει μια μυθική Αρχαία Ελλάδα και υποτιμά τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι αρχαίοι Έλληνες στον δυτικό πολιτισμό. Η ΑΗΕΡΑ, η μεγαλύτερη οργάνωση ελληνοαμερικανικών αδελφοτήτων, ζήτησε από το FOX να σταματήσει την παραγωγή της σειράς, καθώς θεωρεί ότι είναι προσβλητική και υπονομεύει την κληρονομιά των αρχαίων Ελλήνων.

Οι Αρχαίοι Έλληνες απεικονίζονται στο «Krapopolis» ως μια ελαττωματική οικογένεια ανθρώπων, θεών και τεράτων που προσπαθεί να διοικήσει μια αρχαία πόλη χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι αντιδράσεις στη σειρά εστιάζουν στο γεγονός ότι προσβάλλεται η ιστορία και η κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας και παρουσιάζεται με ειρωνικό τρόπο. Ο Πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, ζήτησε από τους παραγωγούς της σειράς να συζητήσουν τους λόγους για τους οποίους θεωρείται προσβλητική η απεικόνιση των αρχαίων Ελλήνων.

Πώς παρουσιάζονται οι Αρχαίοι Έλληνες στο «Krapopolis»

Στη σειρά, οι Αρχαίοι Έλληνες απεικονίζονται ως μια οικογένεια με προβλήματα, που αποτελείται από ανθρώπους, θεούς και τέρατα. Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ο ειρωνικά ονομαζόμενος Tyrannis, που εκφράζεται από τον Βρετανό κωμικό Ρίτσαρντ Αγιοάντε. Ο Tyrannis προσπαθεί να ενώσει την πόλη Krapopolis και να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της έλλειψης ικανοτήτων και της βίαιης συμπεριφοράς του. Για να το επιτύχει, πρέπει να εξαρτάται από την ετερόκλητη οικογένειά του, που δεν ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ