Η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα από αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα από αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Δηλώσεις υποστήριξης για το Ισραήλ από την Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν και τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στην πλατφόρμα «Χ», δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη της ΕΕ στην επίθεση που δέχθηκε από τη Χαμάς.

Στην ανάρτησή της, η κ. Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι “η πλήρης κλίμακα της βαρβαρότητας της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς μας αφήνει άναυδους. Άοπλοι άνθρωποι βάναυσα δολοφονημένοι αδιακρίτως στους δρόμους”. Συνέχισε αναφέροντας ότι “στεκόμαστε ακλόνητα δίπλα στο Ισραήλ και τον λαό του. Σήμερα οι σημαίες της ΕΕ και του Ισραήλ κυματίζουν δίπλα-δίπλα”.

 

Σχοινάς: Η ΕΕ στέκεται δίπλα στις εβραϊκές κοινότητες

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε ότι “η αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο κράτος του Ισραήλ επηρεάζει επίσης τις εβραϊκές κοινότητες σε όλη την Ευρώπη. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές για την ενίσχυση της ασφάλειας γύρω από τις συναγωγές και τα εβραϊκά ιδρύματα” και πρόσθεσε ότι “η ΕΕ στέκεται δίπλα στις εβραϊκές κοινότητες. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ