Η πόλη που θεωρήθηκε η πιο βαρετή ψάχνει για έναν «τσάρο της νύχτας»

Η πόλη που θεωρήθηκε η πιο βαρετή ψάχνει για έναν «τσάρο της νύχτας»

Η πόλη της Οττάβας, που πριν από 40 χρόνια περιγράφηκε ως η «πιο βαρετή πόλη του κόσμου» από τον κωμικό Allan Fotheringham, αναζητά τώρα έναν υπεύθυνο για τη νυχτερινή ζωή με τον στόχο της ανάπτυξης της οικονομίας της, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι κάτοικοι δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα κατά τις βραδινές ώρες, με πολλά καταστήματα και εστιατόρια να κλείνουν σχεδόν αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα. Συνεπώς, η πόλη αναζητά έναν αρμόδιο που μπορεί να δώσει ζωή στη νυχτερινή της ζωή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, η Οττάβα εξετάζει την δημιουργία μιας θέσης που θα μπορεί να ονομαστεί ως «νυχτερινός δήμαρχος», «επίτροπος νυχτερινής διασκέδασης» ή «τσάρος της νύχτας». Αν και ορισμένοι κάτοικοι αμφισβητούν το χαρακτηρισμό της ως της «πιο βαρετής πόλης του κόσμου», παραδέχονται παράλληλα τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στη νυχτερινή ζωή της.

Ο ιδιοκτήτης του Bar Robo και Q Bar, Σκοτ Μέι, δήλωσε ότι τη δεκαετία του 1970 η Οττάβα είχε αυστηρούς νόμους για το αλκοόλ και πολλές καλλιτεχνικές σκηνές θεωρούνταν υπόγειες και άγνωστες σε όσους δεν ζούσαν στην πόλη. Ωστόσο, ο Μέι πιστεύει ότι η πρόσληψη ενός “τσάρου της νύχτας” θα αποτελέσει θετική αλλαγή που θα λύσει πολλά προβλήματα της πρωτεύουσας του Καναδά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ