Επίθεση στην Αυστραλία: Δράστης με ψυχικές ασθένειες

Επίθεση στην Αυστραλία: Δράστης με ψυχικές ασθένειες

Μετά τη φονική επίθεση ενός άνδρα σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, προέκυψε ότι ο δράστης είχε ψυχικά προβλήματα. Η αστυνομία εξετάζει τις κινήσεις του και ανέφερε ότι επικεντρώθηκε κυρίως σε γυναίκες, σύμφωνα με τις ταυτοποιήσεις των θυμάτων και των τραυματισμένων που νοσηλεύονται. Ο δράστης, 40 ετών, αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως επιβεβαίωσαν οι γονείς του.

Το προφίλ του δράστη στο Facebook αποκαλύπτει τον Τζόελ Κάουτσι, 40 ετών, με προβλήματα ψυχικής υγείας από νεανική ηλικία. Ένας τραυματισμένος προσφορικός υπάλληλος και πέντε γυναίκες είναι ανάμεσα στα θύματά του. Η αστυνομία εξετάζει τα κίνητρά του, ενώ διαψεύδεται η υπόθεση Ισλαμικής τρομοκρατίας. Οι τραυματίες παραμένουν σε νοσοκομεία, μερικοί σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι έξι από τους οχτώ νεκρούς είναι γυναίκες, μεταξύ αυτών μία φοιτήτρια και μία νεαρή μητέρα, ενώ ένας άνδρας εργαζόταν στη φύλαξη του κέντρου. Ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία μετά από μισή ώρα επίθεσης. Πολλά σημεία του Σίδνεϊ τίμησαν τα θύματα, ενώ η αστυνομική έρευνα θα είναι ανελέητη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ