Επιστροφή στη Βραζιλία: 30 Βραζιλιάνοι αποχώρησαν από τη Λωρίδα της Γάζας

Επιστροφή στη Βραζιλία: 30 Βραζιλιάνοι αποχώρησαν από τη Λωρίδα της Γάζας

Συνολικά, 17 παιδιά, 9 γυναίκες και 6 άνδρες αποχώρησαν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα. Οι αφυπηρέτητοι πολίτες βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο, όπου εξυπηρετήθηκαν από τη βραζιλιάνικη πρεσβεία στο Κάιρο για την ολοκλήρωση της επιχείρησης επαναπατρισμού τους, όπως ανακοίνωσε το βραζιλιάνικο Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Twitter.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αναμένεται να επιστρέψουν στη Βραζιλία απόψε και θα τους υποδεχτεί ο πρόεδρος της χώρας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα. Ωστόσο, δύο πολίτες αποφάσισαν να παραμείνουν στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, η καθυστέρηση στη διαδικασία απομάκρυνσής τους δημιούργησε ένταση στη διμερή σχέση, ενώ επίσης αυξήθηκε η ένταση μετά την ανακοίνωση της Μοσάντ για την αποτροπή μιας επίθεσης της Χεζμπολάχ στη βραζιλιάνικη επικράτεια.

Ενόχληση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης

Η κυβέρνηση του προέδρου Λούλα εξετάζει την επίσημη στάση της μετά τη συνάντηση του πρεσβευτή του Ισραήλ στη Μπραζίλια με ακροδεξιούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ενώ έχει προκαλέσει αντιδράσεις και η δήλωση του πρεσβευτή για την Χεζμπολάχ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ