Εισαγωγή ενέσεων καρκίνου σε 7 λεπτά: Μια επαναστατική γρήγορη θεραπεία

Εισαγωγή ενέσεων καρκίνου σε 7 λεπτά: Μια επαναστατική γρήγορη θεραπεία

Η εισαγωγή ενέσεων για τη θεραπεία του καρκίνου εν μία στιγμή: Προβλέπεται να μειώσει τον χρόνο που οι ασθενείς περνούν στο νοσοκομείο για την αποκατάσταση από χημειοθεραπείες

Ορισμένοι καρκινοπαθείς στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι πρώτοι στον κόσμο που θα λάβουν μια επαναστατική θεραπεία καρκίνου μέσω ενέσεων με μόλις 7 λεπτά διάρκειας. Μετά την έγκριση από τον Οργανισμό Ρυθμίσεως Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα είναι το πρώτο σύστημα υγείας που θα παρέχει αυτό το φάρμακο καρκίνου μέσω ενέσεων σε εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο. Αυτό αναμένεται να μειώσει τους χρόνους αποκατάστασης από τη θεραπεία καρκίνου κατά έως και τρία τέταρτα.

Το φάρμακο που περιέχει την ατεζολιζουμάμπη δίνεται συνήθως στους ασθενείς ενδοφλεβίως, αλλά πολλοί από αυτούς αναμένεται να λαμβάνουν τη θεραπεία πλέον μέσω ενέσεων. Το φάρμακο, που είναι γνωστό ως Tecentriq, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διάφορων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του πνεύμονα, του μαστού, του ήπατος και της ουροδόχου κύστης. Χορηγείται σε περίπου 3.600 ασθενείς σε όλη την Αγγλία κάθε χρόνο.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν ατεζολιζουμάμπη παράλληλα με χημειοθεραπεία μπορεί να συνεχίσουν να λαμβάνουν το φάρμακο ενδοφλεβίως. Ωστόσο, αναμένεται ότι η πλειονότητα των καρκινοπαθών θα χρησιμοποιήσει τη γρήγορη ένεση που διαρκεί μόλις 7 λεπτά αντί για τον συνήθη τρόπο ενδοφλεβίας, ο οποίος συνήθως απαιτεί 30 λεπτά έως μια ώρα. Το φάρμακο λειτουργεί ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να ανιχνεύσει και να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα.

Ο δρ Πίτερ Τζόνσον, διευθυντής του NHS England για τον καρκίνο, δήλωσε ότι “η πρωτοπορία στην εισαγωγή αυτής της θεραπείας σημαίνει ότι εκατοντάδες ασθενείς θα περνούν λιγότερο χρόνο στο νοσοκομείο, ελευθερώνοντας πολύτιμο χρόνο για το ιατρικό προσωπικό στις μονάδες χημειοθεραπείας του NHS”.

Η διατήρηση της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής για τους ασθενείς με καρκίνο είναι πολύ σημαντική, επομένως η εισαγωγή γρήγορων θεραπειών θα έχει έναν πραγματικό αντίκτυπο», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ